Strani nogometdeset puta jeftiniji

Nekad je bio najtraženiji napadač: pogrešan transfer bacio ga je na dno, danas je na posudbi u najslabijem portugalskom prvoligašu

Piše R.R.
13. rujan 2018. - 17:34
111jack
rgx time: 3.0994415283203E-5

Kako je u vrhunskom nogometu samo jedan pogrešan transfer dovoljan da ti karijera ode u potpuno krivom smjeru. Jedan od takvih je Kolumbijac Jackson Martinez kojeg se sada sjećaju samo nogometni fanatici. Sjajan napadač u Portu je briljirao od 2012. do 2015, pa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. je označen kao izvrsna kupovina.

Nije bilo boljeg europskog kluba koji ga nije poželio. Pljuštale su ponude, a on se odlučio tada za Atletico Madrid, Porto je dobio 35 milijuna eura odštete. No Jackson Martinez se nije baš najbolje snašao u madridskom klubu u umjesto da potraži neku novu sredinu gdje će iskazati svoj talent do kraja odlučio se za odlazak u kinu. Za ogromnih 42 milijuna eura, tada rekordnih, kupio ga je Guangzhou Evergrande.

Umjesto da tamo nastavi, u puno lakšoj sredini, sa zabijanjem golova odigrao je svega 16 utakmica, potpuno se izgubio, nestao s nogometne karte. Nova šansa za sada 31-godišnjeg nogometaša, je portugalski Portimonense, posljednji u prvoligaškom društvu gdje je Jackson Martinez stigao oživjeti svoju karijeru. Nekada su se za njega trgali, danas vrije deset puta manje i pitanje je hoće li biti na nekadašnjoj razini.

#NOGOMETAš#JACKSON MARTINEZ#TRANSFER