StoryEditor
Strani nogometRiver Plate vs. Boca Juniors

Ne postoje jednaki uvjeti za obje momčadi: ponovno odgođena utakmica finala Copa Libertadores

25. studenog 2018. - 19:49

Uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između River Plate i Boca Juniorsa neće se igrati niti u nedjelju, a novi termin će biti objavljen naknadno, potvrdili su čelnici Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL).

Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez je poručio kako ne postoje jednaki uvjeti za obje momčadi i kako će vodstvo saveza uskoro odrediti novi termin odigravanja susreta.

"Ne želimo da postoji bilo kakav izgovor da uvjeti nisu bili jednaki za obje momčadi. Želimo da obje ekipe imaju vremena za oporavak," poručio je Dominguez.

Sedam nogometaša Boce ozlijeđeno je u navijačkim izgredima, finale se igra večeras

Podsjetimo, River i Boca su uzvratni susret finala južnoameričke 'Lige prvaka' trebali igrati još jučer, ali je utakmica pomaknuta na nedjelju zbog napada na autobus s igračima Boce.

Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona Monumental, a policija je suzavcem rastjerala huligane. Nakon napada na autobus navijači Rivera su blokirali i prilaze stadionu kako ne bi kola hitne pomoći mogla pružiti pomoć igračima Boce.

Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je poslan na preglede. Srećom, ne radi se o težoj ozljedi. Prema izviješćima još nekoliko igrača Boce zadobilo porezotine od stakla, a nekolicina je doživjela i trovanje suzavcem.

Nakon napada stigla je vijest kako je početak susreta pomaknut za sat vremena, a potom za još 60 minuta.

Vodstvo CONMEBOL-a i FIFA-e je tražilo da se utakmica igra, ali igrači Boca Juniorsa nisu željeli popustiti. Na koncu je utakmica pomaknuta na nedjelju, a danas je odgođena do daljnjeg.

Prvi obračun na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2-2, a i taj dvoboj se igrao dan kasnije od predviđenoga zbog oluje nad Buenos Airesom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 11:26