StoryEditorOCM
Strani nogometkonferencijska liga

Navijački neredi u Pragu nakon finala: situacija je eskalirala nakon što je policija pokušala uzeti baklju navijaču...

Piše Hina
8. lipnja 2023. - 09:12

Navijači engleskog kluba West Ham sukobili su se s policijom dok su noćas u Pragu slavili svoju 2-1 pobjedu nad Fiorentinom u UEFA Konferencijskoj ligi, u finalu obilježenom huliganskim ispadima.

Prije utakmice policija je privela 16 navijača talijanskog kluba koji su napali skupinu engleskih navijača u glavnom gradu Češke, a na samoj utakmici je bocom pogođen igrač Fiorentine Christian Biraghi.

Nakon završetka utakmice, koju je odlučio Jarrod Bowen golom u 90. minuti, engleski navijači preplavili su ulice češke prijestolnice i pridružili se ostatku simpatizera londonskog tima u starom dijelu grada.Na stadionu je bilo 19.300 navijača, od čega je West Ham dobio 5.000 ulaznica, no unatoč tome, velik broj navijača u Prag je otputovao bez ulaznica.

Sukobi su izbili nakon utakmice nakon što je policija pokušala uzeti upaljenu baklju jednom od navijača, prije nego što je policija napala drugu skupinu s upaljenim bakljama. Navijači su uzvratili bacanjem boca i drugih projektila na policiju.

Još prije utakmice policija je privela 16 talijanskih navijača koji su ispred jednog od barova napali navijače West Hama, lomili i gađali stolicama te bacali pirotehnička sredstava na skupinu engleskih navijača.Prema informacijama češke policije, ozlijeđene su tri osobe, a napadnut je i jedan policajac.

Tijekom utakmice dogodio se i jedan nemili incident. Nogometaš Fiorentine Cristian Biraghi u prvom poluvremenu dobio je udarac u glavu plastičnim staklom s tribina, zbog čega su okrvavljenom Talijanu prije nastavka morali pomoći klupski liječnici.

West Ham je i prije kraja utakmice u priopćenju za javnost napisao kako osuđuje ponašanje "malog broja pojedinaca" na utakmici. Poručili su i da će surađivati ​​s lokalnom policijom u pronalaženju počinitelja.

"Ovim postupcima nema mjesta u nogometu i ni na koji način ne predstavljaju vrijednosti našeg nogometa, kluba i velike većine naših navijača, koji su se besprijekorno ponašali u Pragu ovaj tjedan i u protekle dvije sezone u europskim natjecanjima", rekli su. napisali su u priopćenju.

Londonski klub osvojio je prvu europsku lovoriku nakon 1965. godine kada je bio najbolji u nekadašnjem Kupu pobjednika kupova. Fiorentina je, međutim, ostala bez još jedne lovorike nakon što je prije 62 godine takođerslavila u Kupu pobjednika kupova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 15:17