StoryEditor
Strani nogomet9. prosinca u Madridu

Navijači dobrodošli, za huligane nema mjesta: finale Cope Libertadores igra se na Bernabeu

30. studenog 2018. - 11:09

Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) je u četvrtak objavila da će se dva puta odgađana uzvratna utakmica finala Copa libertadoresa između Boca Juniorsa i River Plate igrati 9. prosinca u Madridu na stadionu Reala Santiago Bernabeu.

Prva utakmica finala odigrana 11. studenog na popularnoj La Bomboneri završila je 2-2, a prva odgoda uzvratnog dvoboja dogodila se u prošlu subotu, nakon što je kamenovan autobus s igračima Boce.

Određeno je da će utakmica biti odigrana u nedjelju, no zbog ozljeda pojedinih igrača Boce čelnici CONMEBOL-a odlučili su da će se uzvrat igrati u kasnijem terminu te da neće biti odigran na tlu Argentine.

Boca se žalila disciplinskom povjerenstvu CONMEBOL-a tražeći isključenje Rivera zbog incidenta, no žalba joj nije prihvaćena. Povjerenstvo je kaznilo River Plate s dvije utakmice pred praznim stadionom i novčanom kaznom u visini 400.000 dolara.

Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez je izjavio da je predsjednik Reala Florentino Perez ponudio stadion Santiago Bernabeu.

"Madrid je grad s najbrojnijim argentinskim stanovništvom izvan Argentine, deseti je najsigurniji grad na svijetu, ima zračnu luku s izvrsnim vezama i grad je nogometne tradicije", kazao je.

Osim toga, dodao je na stadion su dobrodošli navijači obje momčadi, ali za huligane nema mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 17:49