Strani nogometkoliko je realno

Nakon katastrofalnog poraza od Kazahstana: škotski mediji guraju Hrvata na izborničku klupu kao najbolji odabir

Piše SN
27. ožujak 2019. - 13:52
2017-11-04T192345Z_66499713_RC1B4FAE5310_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WHU-LIV.JPG

Nakon katastrofalnog poraza Škotske u Kazahstanu (0-3) u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020. već su počela nagađanja oko toga tko bi Alexa McLeisha mogao naslijediti na izborničkoj funkciji. A to bi se mjesto, prema svemu sudeći, moglo otvoriti vrlo brzo, točnije u lipnju, u slučaju nove blamaže škotske nacionalne vrste...

kotski "The National" piše kako su prema kladionicama glavni favoriti za McLeishova nasljednika poznata lica - Malky Mackay, David Moyes, Gordon Strachan.

Prilično dosadno, zaključuje se u nastavku teksta, pa je novinar Graeme McGarry sastavio listu od pet nešto svježijih i egzotičnijih kandidata, a među njima se našao i Slaven Bilić.

Osim Bilića, tu su Jurgen Klinsmann, Laurent Blanc, Bernd Storck i Gianni De Biasi.

Bilić se među nabrojanim spominje kao "najrealističniji" izbor.

"Imao je izvanrednu epizodu s hrvatskom reprezentacijom. Nameće se i paralela između Škotske i Hrvatske s obzirom na broj stanovnika dvaju država, ali tada se sjetite da Škotska nema Luku Modrića i Marija Mandžukića", stoji u tekstu.

Bilićeva epizoda u West Hamu opisana je kao "u većoj mjeri uspješna", što se ne može reći i za Bilićev izlet u Saudijskoj Arabiji, gdje mu je u Al Ittihadu uručen otkaz nakon pet mjeseci.

#šKOTSKA#SLAVEN BILIć#IZBORNIK