StoryEditor
Strani nogometkao da se nije igrala

Najbizarnija nogometna utakmica svih vremena: Sjeverna i Južna Koreja sastale se nakon 29 godina, pogledajte tu sablasnu atmosferu

Piše R.R.
15. listopada 2019. - 20:13

Nogometne reprezentacije Sjeverne i Južne Koreje odigrale su prvi susret nakon 1990. godine. Ovaj put u Pjongjangu i to je vjerojatno najbizarnija utakmica svih vremena.

Na tribinama nije bilo publike, čak ni novinara. Naravno, nije bilo ni televizijskog prijenosa. Golova nije bilo, pa su se dvije Koreje zadržale na vrhu poretka kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo 2022, s po sedam bodova.

Zanimljivo je da je ekspediciju iz Južne Koreje činilo svega 30 ljudi, kojima nije bilo dozvoljeno unošenje mobilnih telefona u Sjevernu Koreju!

Inače kratke vide uratke u svijet je poslao švedski veleposlanik u Sjevernoj Koreji Joachim Bergström.

Infantino razočaran

Utakmicu u Pyongyangu je uživo pratio i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino, koji je bio jako razočaran činjenicom da nije bilo gledatelja na stadionu. 

- Stvarno samo iznenađeni činjenicom da ipak nisu pripušteni gledatelji iako samo imali najavu da će to biti učinjeno. Također, u zadnji trenutak su otkazali i TV signal s utakmice, dok velikom broju inozemnih novinara nisu odobrene vize za ulazak u Sjevernu Koreju - kazao je Infantino.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 18:33