StoryEditorOCM
Strani nogometdobro se zabavljaju

Na Poljudu će biti i 1300 Velšana: neki su u Splitu već dva-tri dana, zabavljaju se, uživaju kao pravi turist-navijači

Piše Frane Vulas
25. ožujka 2023. - 10:00

Invazija navijača Walesa na Split. Oko 1300 navijača Walesa očekuje se na Poljudu na večerašnjem susretu kvalifikacija za Euro, prvoj utakmici Hrvatske nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prve grupe navijača Walesa već su stigle u grad pod Marjanom, zabavljaju se, uživaju kao pravi turist-navijači, prazne zalihe alkohola u splitskim kafićima. Ukupno bi ih prema službenim najavama na sektorima A i B stadiona na Poljudu trebalo biti oko 1300, toliko su ulaznica kupili.

Imat će Velšani i svoju fan zonu ispred stadiona, ispred tih sektora, gdje će moći konzumirati hranu i piće. A prije susreta okupljat će se u ‘Fabrique Pubu‘ koji su Velšani za sebe rezervirali, pa će se pod budnim oko policije autobusima s Rive odnosno Zapadne obale prevoziti na stadion, potom i poslije utakmice natrag.

Prije dva mjeseca predstavnici Velškog nogometnog saveza podigli su na sastanku u Splitu nepotrebnu buku zbog stanja stadiona u Poljudu, zbog nešto manjeg broja mjesta u sektoru za gostujuće navijače (manje od potrebnih pet posto kapaciteta stadiona ima sektor A na jugozapadu), ali i nekim apsurdnim zahtjevima i pritužbama UEFA-i. Između ostalog se otišlo čak i toliko daleko da se prigovaralo na smještaj gostujućeg sektora, da je s njega loš pogled. Sve je završilo i u medijima, u poznatom ‘Sunu‘. A Poljud je ispao ‘stadion iz pakla‘.

U razgovorima s UEFA-om sve je ipak stavljeno na svoje mjesto. HNS je određene sitne nedostatke ispravio. Nije Poljud više ono što je u mladosti bio, vrijeme je svakako učinilo svoje, ali ‘stadion iz pakla‘ sigurno nije. Odnosno jest, ali samo što se tiče atmosfere za goste.

- Gostujućim navijačima dodijeljen je i dio sektora B kako bi baš sve bilo u skladu s propisima. Stadion je u potpunosti spreman za velike utakmice pod okriljem UEFA-e. Uostalom, tu smo igrali i utakmicu Lige nacija s tadašnjim svjetskim prvacima Francuzima u lipnju, tu Hajduk igra europske utakmice – potvrdio nam je voditelj odjela za prevenciju, integritet i sigurnost HNS-a Jurica Jurjević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 15:05