StoryEditor
Strani nogometprijedlog lige

MLS će prvenstvo pretvoriti u turnir na Floridi? Ako se momčadi slože, svi će preseliti u Orlando, a utakmice će se igrati bez gledatelja

Piše V. B.
15. svibnja 2020. - 12:50

Sjevernoamerička nogometna liga (MLS) planira se vratiti u akciju ljetnim turnirom na Floridi.

Prema informacijama kojima raspolažu tamošnji mediji, svih 26 momčadi okupilo bi se u Orlandu 1. lipnja i počelo trenirati, a turnir – dakako, bez navijača – trebao bi početi tri do četiri tjedna kasnije.

Momčadi bi vjerojatno bile podijeljene u skupine, nakon čega bi uslijedila nokaut-faza, ali i „utješne” utakmice kako bi svaka momčad odigrala identičan broj susreta. Međutim, nije poznato bi li se ti rezultati računali za ukupan poredak prvenstva koje se prekinulo 12. ožujka nakon samo dva odigrana kola nove sezone.

Da bi se ideja izrealizirala, morat će se testirati svi igrači, treneri, stožeri, ali vjerojatno i osoblja hotela u kojima bi momčadi bile smještene. Također, članovima obitelji bilo bi zabranjeno putovati s klubovima. Guverner Floride Ron DeSantis ukinut će određene mjere kako bi momčadi mogle slobodno trenirati i igrati, što je jako važno budući da ligaši iz pojedinih saveznih država u kojima su restrikcije rigoroznije to trenutno ne mogu.

Riječ je zasad samo o prijedlogu koji mora odobriti Udruga igrača MLS-a koja je u pregovorima s vodstvom lige oko rezanja ugovora. Liga predlaže zajedničko smanjenje od 20 posto, pa tako i onima koji imaju najniže plaće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 08:37