StoryEditor
Strani nogometpomoć napulju

Maradonin dres kojeg je nosio u prijateljskom susretu protiv Italije u nekoliko sati dostigao cijenu od 14.000 eura

Piše Hina
19. travnja 2020. - 08:36
Str China out/AFP

Reprezentativni dres koji je Diego Maradona nosio 1987. u prijateljskom dvoboju Argentine i Italije u nekoliko je sati postigao cijenu od 14.000 eura na dobrotvornoj aukciji zaklade koju su zajedno pokrenuli proslavljeni napuljski nogometaši Ciro Ferrara te braća Fabio i Paolo Cannavaro.

Argentina i Italija igrale su u Zurichu prijateljski dvoboj koji je bio najava nadolazećeg Svjetskog prvenstva 1990. kojem su Talijani bili domaćini, a za argentinsku reprezentaciju je to bio prvi nastup od osvajanja naslova svjetskog prvaka 1986. u Meksiku. Maradona je kao kapetan predvodio Argentinu, a za Italiju je debitirao tada 20-godišnji branič Ciro Ferrara te sa svojim proslavljenog suigračem iz Napolija uspio razmijeniti dresove po završetku dvoboja.

- Dragi Ciro, prijatelju i vjerni suputniče. Još se sjećam tvog debija za reprezentaciju. Prikladno, protiv mene i moje Argentine. Drago mi je da dres koji sam ti dao prije 33 godine danas može pomoći ljudima u ovom teškom trenutku. Napulj i Napolitanci, moj drugi dom, moji ljudi - napisao je Maradona na svom Instagram profilu najavljujući aukciju.

Osim Maradoninog, na aukciji su se našli brojni vrijedni sportski eksponati, dresovi igrača s kojima su pokretači zaklade bili suigrači tijekom dugogodišnje karijere ili se susretali s njima na travnjacima širom Europe i svijeta.

Ponude stižu iz čitavog svijeta, a aukcija u projektu "Uz tebe smo: Zajedno za Napulj" otvorena je do 24. travnja. Do sada je prikupljeno gotovo 30.000 eura u 24 sata od pokretanja aukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 15:21