StoryEditor
Strani nogometnakon teškog poraza

Kloppa iznervirala novinarska pitanja: Priča koju želite nametnuti nije istinita

Piše Hina
3. srpnja 2020. - 13:06
AFP

Nakon što je Manchester City u četvrtak na svom terenu deklasirao novog prvaka Liverpool sa 4-0, trenera "redsa" Jurgena Kloppa iznervirala su novinarska pitanja koja su sugerirala da su njegovi igrači došli bezvoljni na utakmicu jer su tjedan dana ranije osigurali naslov prvaka Engleske kojeg su čekali 30 godina.

"Ako želite nametnuti priču da moji igrači nisu bili fokusirani i da su došli na utakmicu sa stavom 'baš nas briga ionako smo prvaci', slobodno to uradite, ali to nije istina. Ja sam vidio nešto sasvim drugo, vidio sam da se igrači bore i žele pobjedu, ali City je odigrao odličnu utakmicu. Možda nam igra nije bila tečna kao što bi to željeli, ali imali smo mi svoje prilike. No, sada je glupo pričati o tome kada izgubiš sa 0-4. Mi svoje šanse nismo iskoristili, a oni svoje jesu", kazao je Klopp.

I doista prvu prigodu na utakmici imao je Liverpool, kada je Salah u 20. minuti pogodio stativu.

"Ako postoji momčad koja nas može tako razbiti, onda je to Manchester City. Oni cijele sezone igraju odlično, i utakmice u kojima su poraženi igrali su dobar nogomet. Oni su odlična ekipa", dodao je Klopp.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola složio se sa svojim kolegom Jurgenom Kloppom.

"Mislim da su popili dosta piva prošli tjedan, ali nisu došli ovdje slaviti naslov i u njihovom krvotoku nije bilo pive. Gledao sam njihov govor tijela dok su izlazili na teren, kako su krenuli u utakmicu i kako su komunicirali među sobom. Bilo je očito da su fokusirani i da žele pobijediti. Zato svaka čast mojim igračima za partiju koju su pružili, odigrali su fantastičnu utakmicu", izjavio je Guardiola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 02:36