StoryEditorOCM
Strani nogometevo i zašto

Kakva skromnost: nekadašnji igrač Rome na računu ima milijune, a i dalje zbog jednog razloga koristi javni prijevoz

Piše I. M.
13. svibnja 2023. - 10:37

Kada čovjek zarađuje veliki novac u poslu kojim se bavi jako je teško ostati na zemlji i biti skroman, a posebno u svijetu nogometa. Međutim, postoje i oni rijetki ljudi koji se bez obzira na svotu na svom računu i slavu ne mijenjaju, a jedan od njih je i nekadašnji golman Rome, Bogdan Lobont, koji je glavna tema ovih dana u Rumunjskoj.

Lobonta mnogi najviše znaju po vremenu kojem je proveo u Romi gdje je doduše većinom bio rezervna opcija, ali je bio član kluba čak osam godina i upravo je na Olimpicu završio karijeru na ljeto 2018. godine. Osim rimskog velikana, bio je i član Fiorentine do 2010. godine, a prije toga nizozemskog Ajaxa.

Ipak, ovaj 45-godišnjak je svejedno prethodnih dana glavna tema rumunjske javnosti i to zbog činjenice kako je svima pokazao koliko je skroman čovjek bez obzira na sve uspjehe koje je ostvario i ogroman novac koji je zaradio.

On živi u Bukureštu, a Rumunje je oduševila njegova svakodnevna rutina. Lobont se poput mnogih vozi gradskim prijevozom i često ga viđaju u metrou i autobusu. Iako je milijunar rijetko vozi automobil, a i sam je objasnio zašto više preferira gradski prijevoz.

"Nemam problem s vožnjom u metrou ili autobusu. Od naselja u kojem živim do centra grada ili nekih drugih destinacija kada idem automobilom uvijek mi treba 15-20 minuta više nego gradskim prijevozom. Metro najviše koristim, čekam ga po 2-3 minute i brzo stižem na destinaciju na kojoj trebam biti. Ne mučim se oko gužve, nervoze, ili traženja parkinga", rekao je Lobont.

Lobont je u Romi godišnje zarađivao oko 500.000 eura, a kasnije je bio i skaut rimskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:31