StoryEditorOCM

Juventusu oduzeto 10 bodova, remi Rome i Salernitane, Domagoj Bradarić odigrao solidnu utakmicu

Piše Hina
22. svibnja 2023. - 20:57

Svega nekoliko sati prije početka susreta 36. kola talijanskog nogometnog prvenstva Empoli - Juventus, torinska "Stara dama" je kažnjena oduzimanje 10 bodova.

Talijanskom velikanu je prvotno oduzeto 15 bodova zbog financijskih malverzacija. Nakon što se klub žalio bodovi su mu vraćeni do okončanja novog postupka. Sada je stigla i konačna odluka. Žalbeni sud Talijanskog nogometnog saveza kaznio je Juve oduzimanjem 10 bodova što komplicira njegove izglede za nastup u Ligi prvaka.

Nakon nove kazne Juve je pao na sedmo mjesto sa 59 bodova, pet bodova manje od četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka, no večeras ga očekuje gotovanje kod Empolija i prilika za smanjenje minusa.

U prvom večerašnjem susretu Roma i Salernitana su na Olimpicu odigrali 2-2. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Roma oba puta izjednačila.

Salernitanu je u vodstvo doveo Antonio Candreva u 12. minuti, izjednačio je Stephan El Shaarawy u 47. minuti, da bi Boulaye Dia u 54. minuti doveo goste u novu prednost. Konačnih 2-2 postavio je Nemanja Matić u 83. minuti.

Domagoj Bradarić je odigrao cijeli susret za goste koji se nalaz na 15. mjestu sa 39 bodova.

Roma je sada šesta sa 60 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:10