StoryEditorOCM
Strani nogometpočelo čerupanje

Juventus zadao težak udarac novom prvaku Italije, ‘stara dama‘ ukrala tandem koji je stvorio moćni Napoli

Piše Gradimir Đukarić/SN
7. svibnja 2023. - 07:00

Počelo je "čerupanje" šampionske momčadi Serie A. Međutim, nije krenulo od svlačionice nego u uredima. Tandem koji je stvorio moćni Napoli, Cristiano Guintoli i Maurizio Micheli, nastavit će posao u - Juventusu!

U Torinu okreću novi list, a nakon tri sezone bez Scudetta budućnost će dati u ruke dvojicu koji je sagradio šampionsku momčad u Napulju. Guintoli će, naime, postati novi sportski direktor Juventusa, dok će Maurizio Micheli biti postavljen za šefa skautske službe, pišu Sportske novosti.

Guintoli je prethodnih osam godina napravio sjajne stvari u Napoliju, u momčad je doveo igrače koji su tek u Napulju postali velike zvijezde poput Kvaratskhelije, Osimhena, Min-Jaea... Unatoč svemu nije bio u najboljim odnosima s kontroverznim vlasnikom kluba Aurelijom De Laurentiisom zbog čega mu u Napoliju neće praviti problem oko toga da ugovor zaključi godinu dana prije vremena.

Navodno, protiv Guntolijevog dolaska u Juventus bio je Massimiliano Allegri iako je upitno hoće li on i dalje biti na klupi kada novi sportski direktor preuzme posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:14