StoryEditor
Strani nogometOSIGURALI NASTUP NA SP-u

Još uvijek traže suparnika: Tunis otkazao prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje zbog 'unutarnji razloga'

Piše Hina
25. rujna 2017. - 16:19
korean

Nogometna reprezentacija Južne Koreje, jedna od osam selekcija koje su dosada osigurale nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sljedeće godine, u potrazi je za suparnikom u prijateljskoj utakmici koju planira odigrati 10. listopada nakon što joj je Tunis iznenada otkazao.

Iz Južnokorejskog nogometnog saveza (KFA) su u ponedjeljak objavili kako su im Tunižani otkazali utakmicu koja se 10. listopada trebala igrati u Švicarskoj zbog "unutarnjih razloga".

Južna Koreja će sljedećeg ljeta deveti put zaredom nastupiti na svjetskom prvenstvu, a u listopadu je planirala odigrati dvije pripremne utakmice. U subotu 7. listopada igrat će protiv domaćina SP-a Rusije, a sada je u potrazi za još jednim suparnikom.

Lokalni mediji navode kako postoji mogućnost da umjesto Tunisa suparnik Južne Koreje bude Maroko.

I Tunis i Maroko još uvijek se bore za plasman u Rusiju. Dva kola prije završetka afričkih kvalifikacija Tunis vodi u svojoj skupini s tri boda više od drugog DR Konga, dok je Maroko drugi u svojoj skupini s bodom manje od Obale Bjelokosti. Tunis će 7. listopada igrati u gostima kod Gvineje, a Maroko će ugostiti Gabon.

Plasman na SP izborit će samo pobjednici skupina u posljednjem krugu afričke zone.

#TUNIS#PRIJATELJSKA UTAKMICA#JUŽNA KOREA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 19:06