StoryEditor
Strani nogometklub ih podržao

Igrači i pomoćni trener odlučili bojkotirati utakmicu iz političkih razloga, a navijači razvili transparent sa zabranjenim natpisom; Čeka se reakcija UEFA-e

Piše A.J.
25. srpnja 2019. - 16:15

U jučerašnjem dvoboju drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu Slovan iz Bratislave pobijedio je kosovski Feronikeli 2:1.

No, mnogo važnije od rezultata jest ono što se odigralo prije i za vrijeme utakmice, a glavni akteri bili su dvojica srbijanskih igrača i jedan trener koji su odlučili bojkotirati utakmicu.

Radio Free Europe javlja da su Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i pomoćni trener Vladimir Radenković rekli da su dobili naputak od srbijanske vlade kako ne bi trebali sudjelovati u utakmici, a sve zbog već dobro poznatih političkih tenzija između Srbije i Kosova.

Njihov potez, iako kontroverzan, bio je poprilično očekivan, no ono iznenađujuće u cijeloj priči jest činjenica da ih je klub podržao u tome.

- SK Slovan poštuje odluku koju su igrači i trener donijeli, stoga oni neće nastupiti u obje utakmice. Molimo navijače da to poštuju i shvate odluku igrača, trenera i kluba. Ovo nije ugodna situacija ni za koga, ali je moramo poštovati., izjavili su u službenom priopćenju.

Navijači, naravno, nisu poslušali molbu pa su tako tijekom utakmice razvili transparent na kojem je posebno isticalo: "Nema predaje!", što je slogan koji služi kao simbol srbijanske političke borbe protiv neovisnosti Kosova, a koji je jedno vrijeme čak bio zabranjen i u Srbiji.

Potez igrača naišao je na odobrenje navijača Crvene zvezde koji su im poslali poruku podrške.

- Patriotizam, čast i obraz stvari su važne, svaka čast svakome ko ne igra protiv države lažne., napisale su Delije.

UEFA se još uvijek nije oglasila, a bit će zanimljivo vidjeti koju će kaznu Slovan dobiti, s obzirom na to da je europska krovna nogometna organizacija posebno osjetljiva na političke incidente.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 02:11