StoryEditor
Strani nogometdirektor je optimističan

Dug Manchester Uniteda narastao je za više od 55 posto, a prihodi će se u budućnosti još smanjiti

Piše PSD
19. studenog 2019. - 00:49

Manchester United objavio je financijske rezultate za prvi kvartal sezone 2019/20., a u njima je vidljivo da je dug kluba s Old Trafforda narastao za gotovo 160 milijuna eura, prenosi SkySports.

Ako gledamo u postocima, to je povećanje od 55 posto, a ukupni dug sada iznosi 450 milijuna eura.

United je u promatranom kvartalu ostvario gotovo iste prihode kao u istom periodu prošle godine, ali iz kluba očekuju da će na kraju sezone oni biti značajno manji u odnosu na prošlu. Glavni razlog tome je neigranje u Ligi prvaka.

- Imamo jasnu viziju kada su u pitanju nogometna filozofija i dovođenje igrača. Značajna sredstva koja smo proteklih godina uložili u transfere, infrastrukturu dovođenja mladih igrača, analitiku i akademiju već sada počinju donositi plodove, rekao je direktor Crvenih vragova Ed Woodward pa dodao:

- Iznimno smo ponosni na činjenicu da se bližimo 4000. utakmici zaredom u kojoj je nastupio barem jedan igrač iz klupske akademije i posebno smo optimistični u vezi talenata koje imamo u klubu. Naš konačni cilj je osvajati trofeje igrajući atraktivan nogomet s momčadi koja predstavlja spoj naših igrača i akvizicija svjetske klase, zaključio je Woodward.

Koliko god fantastično zvučale, njegove riječi ipak neće smiriti nezadovoljne navijače koji još od odlaska Sir Alexa Fergusona čekaju na veliki trofej.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 23:24