StoryEditor
Strani nogometdirektor je optimističan

Dug Manchester Uniteda narastao je za više od 55 posto, a prihodi će se u budućnosti još smanjiti

Piše PSD
19. studenog 2019. - 00:49

Manchester United objavio je financijske rezultate za prvi kvartal sezone 2019/20., a u njima je vidljivo da je dug kluba s Old Trafforda narastao za gotovo 160 milijuna eura, prenosi SkySports.

Ako gledamo u postocima, to je povećanje od 55 posto, a ukupni dug sada iznosi 450 milijuna eura.

United je u promatranom kvartalu ostvario gotovo iste prihode kao u istom periodu prošle godine, ali iz kluba očekuju da će na kraju sezone oni biti značajno manji u odnosu na prošlu. Glavni razlog tome je neigranje u Ligi prvaka.

- Imamo jasnu viziju kada su u pitanju nogometna filozofija i dovođenje igrača. Značajna sredstva koja smo proteklih godina uložili u transfere, infrastrukturu dovođenja mladih igrača, analitiku i akademiju već sada počinju donositi plodove, rekao je direktor Crvenih vragova Ed Woodward pa dodao:

- Iznimno smo ponosni na činjenicu da se bližimo 4000. utakmici zaredom u kojoj je nastupio barem jedan igrač iz klupske akademije i posebno smo optimistični u vezi talenata koje imamo u klubu. Naš konačni cilj je osvajati trofeje igrajući atraktivan nogomet s momčadi koja predstavlja spoj naših igrača i akvizicija svjetske klase, zaključio je Woodward.

Koliko god fantastično zvučale, njegove riječi ipak neće smiriti nezadovoljne navijače koji još od odlaska Sir Alexa Fergusona čekaju na veliki trofej.

#MANCHESTER UNITED

Izdvojeno

05. srpanj 2020 04:44