StoryEditorOCM
DalmacijaPolitičke peripetije

Bura u primoštenskom HDZ-u

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 18:13

Nakon provedenih stranačkih izbora ne smiruje se stanje u primoštenskom HDZ, posebice su nezadovoljni dugogodišnji članovi stranke koji nisu izabranu u uže stranačko vodstvo.  Na istup Paška Futina Zeca koji tvrdi da su pozivi za izborne skupštine slani selektivno, samo podobnima koji ne surađuju s Općinom i načelnikom Stipom Petrinom, reagirao je predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Robert Šupe.

Izborne stranačke skupštine u primoštenskom HDZ provedene su prema Statutu stranke i pozivi su upućeni svim članovima, a posebice utemeljiteljima stranke, tvrdi Šupe.

 - Za izbore u TO Primošten odaslano je 50 poziva, a za TO Primošten Burni i Južni 43 poziva. Ne mora se biti u najužem presjedništvu da bi se dopinjelo boljitku stranke i zajednice u kojoj živite. Očito je nekima zasmetalo što smo obnovili stranku. Neki istaknuti članovi nisu više u najužem vodstvu jer smo dali šansu mlađima, kaže Šupe.

 - Paško Fuštin Zec i Alen Papak iznose neistine i objede. Alen Papak ne može istodobno biti član HDZ-a i član neke druge stranke ili liste, tim više što imamo pouzdane informacije da je potpisao pristupnicu Nezavisnoj listi načelnika Stipe Petrine i potpis ovjerio kod  javnog bilježnika, a na posljednjim parlamentarnim izborima agitirao je za HNS, kaže Šupe.

 - Zbog ovakvih neistinitih medijskih istupa bez odobrenja predsjedništva stranke, a što je povreda Statuta i Kodeksa, na skorimn sjednicama Temeljnog ogranaka i Općinskog odbora pokrenut će se stegovni postupci, zaključio je Šupe.

vedrana stočić / epeha

 Mea culpa

- Moj jedini grijeh je što samo bio na izvanrednoj sjdnici Općinskog vijeća 22. studenog na kojoj je primoštenski načelnik Stipe Petrina od vijećnika tražio da se agitira za HNS. Činjenica je da me se izbacilo iz stranke bez predhodno provedenog stegovnog postupka i mogućnosti žalbe. Da mi se to spremalo mogao sam pretpostavljati jer u posljednja tri mjeseca nisam dobivao nikakve pozive za stranačke skupove, kaže Alen Papak koji je prije Roberta Šupe obnašao dužnost predsjednika Općinskog odbora HDZ-a.

Pobjednici

Na Izbornoj skupštini HDZ-a Općine Primošten održanoj prije dva dana za predsjednika je ponovno izbaran Robert Šupe. Članovi Odbora su: Ante Prgin, Desanka Jurić Matošin, Nediljko Marinov, Jurica Perkov, Ivo Soža, Paško Babačić i Ivo Perkov.
Prvi puta u vodstvu Općinskog odbora nema moćnog direktora Poljoprivredne zadruge Primošten Burni i člana Županijskog poglavarstva Blaža Jurina. Njemu je očito naštila afera s nelegalno dodijeljena tri milijuna poticaja iz Ministarstva poljoprivrede za bespravno izgrađenu «kupusaru» i maslinik  koji nikada nije zasađen. Nema ni Paško Nižića utemeljitelja primoštenskog HDZ-a jer se protiv njega već niz godina vodi kazneni postupak zbog malverzacija u primoštenskoj Turističkoj zajednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:05