StoryEditorOCM
Dalmacijavojnici incognito u kupaćima

Baško Polje: I vojnici bi se kupali i sunčali

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 17:52

BAŠKA VODA - Ministar obrane Branko Vukelić popodne je nakon prvog posjeta Zapovjedništvu HRM-a u Lori brodom "Kralj Zvonimir" posjetio Bašku Vodu i u Baškom Polju razgledao turistički kompleks.

Na sastanku s općinskim vodstvom Baške Vode ministar Vukelić je izrazio želju da taj turistički objekt na 320 tisuća četvornih metara bude u cijelosti obnovljen te da osim za turiste sa slobodnog tržišta dio prostora bude na raspolaganju vojnicima i časnicima Hrvatske vojske te međunarodnim vojnim partnerima.

Objekti koje je nekad izgradila JNA nisu u vlasništvu Hrvatske vojske, nego Fonda za privatizaciju, no, kako je rekao ministar, " želimo da budu na raspolaganju i za odmor pripadnika HV-a i njihovih obitelji".

"Dio prostora je dostatan za potrebe HV-a i njegovih gostiju, a ostatak treba namijeniti tržištu. Kako ćemo to tehnički izvesti, vidjet ćemo, ali taj uređeni prostor bit će i dodatna turistička ponuda jer ovako zapušten nikomu ne koristi", istaknuo je ministar.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Josip Lucić kazao je da bi u odmaralištu pripadnici HV-a boravili bez vojnih odora, kako se ni na koji način ne bi vidjela nazočnost vojske, za razliku od vremena JNA kad je taj objekt bio ograđen bodljikavom žicom.

Želimo, kazao je general Lucić, biti korisni turizmu i narodu ovoga kraja, jer je to izrazito dobar posao i za cijelu Bašku Vodu jer će se, kako je rekao, turistička sezona u objektu znatno produžiti.

Općinski načelnik Joško Roščić kazao je da je negdašnje vojno odmaralište sada potpuno zapušteno kao i objekt u Krvavicama, te da su i općina i Splitsko-dalmatinska županija vrlo zainteresirane za obnovu tih objekata onako kako to predlaže ministar obrane Vukelić i general Lucić.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:25