Sport Strani nogomet

obavili dobar posao

Ventspils otvorio vrata prolaska prema Hajduku: Latvijci u prvom dvoboju potopili albansku Teutu

obavili dobar posao

Čak sa 3:0 Ventspils je isprašio albansku Teutu i sad se latvijski klub iz istoimenog mjesta, otprilike 160 kilometara udaljen od glavnog grada Rige, nameće kao Hajdukov protivnik u drugom kolu kvalifikacija za plasman u skupine Europske lige.

Počelo je odmah loše za momčad Tomislava Bušića, prvi gol je već u petoj minuti zabio Sergijčuk.

Nakon toga dugo – ništa, da bi u samom finišu Albanci poklekli, tipična europska priča, u 78. Ulimbaševs, te u 88. Aiyegun postavili su konačnih, previsokih 3:0 za Ventspils.

Jasno, dajmo još da Latvijci dođu u užareni Drač, pod skute Teuti, ali prednost je povelika, znatna, ogromna.

Hladan tuš za Tomislava Bušića i njegove suigrača, posebno za Bušića koji se toliko veselio da će opet nastupiti u Poljudu.

Premda smo Teutu blago favorizirali uoči susreta, pokazalo se da je veće europsko iskustvo i specifična težina latvijske družine prevagnula. Uostalom, bili su favoriti i na kladionici, 1,75 za Venspils, remi je bio 3,50, a "duja" Teute težila je čak 4,75.

Teuta jest imala veći posjed lopte, 53:47, podjednako šuteva 13:12 za Ventspils, u okvir 4:3 za Latvijce, ali od ta četiri, tri su šuta ušla i to ti je. Statistika je kao bikini, pokriva najvažnije...

Egzotičan je sastav Ventspilsa, Mamah je iz Toga, Alcenat s Haitija, čini se da ćemo imat razloga upoznati ih, međutim ima vremena.

Sudio je Kazahstanac Sahi, igralo se na Ventspils Olimpiskais stadions, kako to Latvijci pišu.

Ventspils (4 – 3 – 3): Mahnovski – Alcenat (od 82. Stuglis), Monteiro, Mamah, Mčedlišvili – Ananias (od 40. Osipov), Kazačoks, Villela – Ulimbaševs, Sergijčuk (od 67. Svarups), Aiyegun.

Teuta (Drač, Albanija) (4 – 4 – 1 – 1): Hidi – Todorovski (od 85. Nikač), Hoxha, Arapi, Kouros – Progni, Aleksi, Sidibe, Beqja (od 62. Kalaja) – Kallaku – Bušić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet