Sport Strani nogomet

izgubili i premije

Skupo ga stajala samouvjerenost: dobio otkaz zbog načina kako je izveo odlučujući kazneni udarac

izgubili i premije

Kako god okrenuli "panenka" je baš atraktivan način za zabiti gol iz penala. Ali što kada stvari pođu po zlu, pa umjesto prekrasnog zgoditka, proslavite suparničkog vratara i ispadnete smiješni. Udarac na ego je najmanje što možete doživjeti, recimo Bendix Parra je zbog svoje "panenke" dobio otkaz. Trenutačni.

U čemu je Parraein grijeh? Paragvajski drugoligaš Independiente de Campo Grande ispao je iz Copa Sudamericane nakon izvođenja kaznenih udaraca od kolumbijskog La Equidada. Parrae je odlučio posljednji kazneni udarac, onaj odlučujući izvrsti "panenkom" ali je to napravio toliko loše da je vratar Kolumbijaca Diego Novoawith obranio loptu. I to na kakav način, prsima je zaustavio dok je već klečao na koljenima.

Emotivno je reagirao Parrae, odbijenu je loptu napucao snažno u mrežu, ali je predsjednik njegov kluba Eriberto Gamarra i njega odmah "napucao" iz kluba. Uz obrazloženje da je neodgovorno izveo kazneni udarac, te uskratio svojim kolegama prolazak dalje u natjecanje, ali i prigodnu premiju jer bi klub i zaradio nešto novca.

Ovako – nula svima. Parrae, ma koliko god mu bilo žao, ispao je smiješan, oštetio je klub i na kraju ostao bez posla. No život ide dalje. I dobra je opomena, nije "panenka" baš za svakog, za taj udarac tehnički dobro izvesti treba imati znanja i vještine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet