Sport Strani nogomet

Pukao mu film

Nekadašnji srpski reprezentativac prisjetio se incidenta u Maksimiru: Htio sam ubiti Roberta Jarnija!

Pukao mu film

Nekadašnji nogometni reprezentativac Srbije Albert Nađ priznao je u intervju za Mondo da je malo nedostajalo da napadne svog suigrača iz Betisa Roberta Jarnija, inače hrvatskog reprezentativca, zbog incidenta koji se odgodio u Maksimiru 1999. godine za vrijeme kvalifikacijskog susreta Hrvatske i Srbije.

Povod je bio nasrtaj Jarnija na Zorana Mirkovića, zapravo dvoboj dvojice braniča nakon kojeg je Zoran Mirković dobio crveni karton je uhvatio Jarnija "za prepone".

- Za Batu (Zorana Mirkovića op.p) sam bio spreman i ubiti, što se može dokazati na primjeru Roberta Jarnija – ispričao je Nađ za Mondo i nastavio:

- Ružno je što to govorim, ali došlo mi je da zadavim Jarnija. Ali doslovno. Što mu sve nisam opsovao na terenu ... Jednostavno nisam znao za sebe.

Kraj ove priče je ipak malo mekši.

- Zanimljiva scena se dogodila dva dana na aerodromu u Frankfurtu, do Seville se moralo tako putovati i u jednom trenutku u zgradi ugledam Roberta kako gura kufer i ide prema meni. Kad smo se pogledali počeli smo se smijati. Tada sam mu još jednom kazao "jesi mi drug, ali sam te u tom trenutku želio likvidirati". I još jedna stvar, bez obzira na sve u Zagrebu sam se u toj utakmici osjećao sigurnije nego u onoj beogradskoj kada je nestalo struje na stadionu – ispričao je Nađ.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet