Sport Strani nogomet

djelitelj pravde

Široki velemajstor kompenzacije: zbog ovakvih sudačkih odluka ćete početi sumnjati u sebe i svoje znanje o nogometu

djelitelj pravde

Za nogometnog suca Zorana Širokog vjerojatno ne bi niti čuli da nije na specifičan način dijelio pravdu na dvoboju srpske Superlige između Mladosti iz Lučana i subotičkog Spartaka. Domaćin je u zanimljivom dvoboju slavio s 2:1, a sva tri pogotka su postignuta iz kaznenih udaraca.

Barem po sažetku koji je na društvenim mrežama bilo je prilika i imalo se nešto i dobro vidjeti. Prvi kazneni udarac je u 45. minuti ispravno dosuđen.

I kada se pomislilo da bi rezultatom 1:0 dvoboj mogao i završiti odlučio se sudac Zoran Široki "proslaviti". U 90. minuti s prilično velike udaljenosti je vrlo jednostavno dosudio kazneni udarac. Nije imao nimalo dvojbi kod odluke iako je ova "akcija" izazvala burne reakcije domaćina, pa je bilo i isključenja trenera Nenada Milovanovića.

Tko zna možda je i to bio glavni okidač da već u sljedećoj akciji Mladosti Široki opet bude široke ruke i iako na snimci je teško povjerovati da je postojao bilo kakvih kontakt među igračima. Očito je Široki odlučio kompenzirati vlastitu pogrešku pa je i domaćinu omogućio priliku u sudačkoj nadoknadi za novo vodstvo. I pobjedu, jer je nakon realizacije kaznenog udarca odsvirao i kraj susreta.

Puno više se priča tako o velemajstoru kompenzacije sucu Zoranu Širokom, a manje o igri i strijelcima, dvostrukom kod domaćina Aleksandru Pejoviću, te gostujućem Stefanu Denkoviću. Što bismo rekli, golovi su regularni, svaki je prešao ispravno gol-liniju, ali dosuđeni kazneni udarci su blago rečeno diskutabilni.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet