Sport Strani nogomet

gazda se naljutio

Igor Bišćan uzdrman otkazima: Ovo je šok za mene i za sve!

gazda se naljutio

Igor Bišćan prošle je sezone s Rudešom osvojio 2. hrvatsku ligu i klubu sa zapada Zagreba omogućio povijesni plasman u elitno društvo. Nije 39-godišnji Zagrepčanin s 15 nastupa za hrvatsku reprezentaciju ostao u Rudešu, već je prihvatio poziv iz Slovenije i preuzeo Olimpiju.

Vlasnik ljubljanskog kluba Milan Mandarić u mladom hrvatskom treneru vidio je čovjeka koji može Zmajeve odvesti do novog naslova prvaka, a prema svemu dosad viđenom nije pogriješio. Nakon što je Olimpija u srijedu pobijedila Aluminij sa čak 5:1, drugoplasiranom Mariboru pobjegla je za četiri boda. Prednost nije toliko velika, jer Mariborčani imaju utakmicu manje, ali društvo iz glavnog grada Slovenije jasno je pokazalo svoj gard.

Na terenu to izgleda izvrsno, no stanje u klubu u kojem nastupaju šestorica hrvatskih igrača i nije baš idealno. Stvari je zakuhao Mandarić, koji je ovog tjedna otpustio direktora marketinga i komunikacija Tilena Trotovšeka te tehničkog direktora momčadi Josipa Kovačevića. Obojica su bili omiljeni kod igrača, kojima taj potez nije dobro sjeo. Nije ni treneru...

- Iskreno, to su bili ljudi koje smo voljeli u našem krugu, u našoj momčadi. Zato je taj potez bio šok za mene i za sve. Bili su to momci na koje smo navikli, obojica u svakom pogledu na svom mjestu. Kako po ljudskoj naravi, tako i po stručnom znanju. No mi nismo tu da vodimo politiku kluba, što jest, jest. Usredotočeni smo na posao koji radimo i želimo ga napraviti na najbolji mogući način - poručio je Bišćan nakon Aluminija.

Već neko vrijeme odnosi između Mandarića i Bišćana nisu idilični, a novi potezi vlasnika te odnose sigurno neće poboljšati. Vidjet ćemo kako će se sve razvijati do kraja sezone, a pogotovo što će se zbiti ako Bišćan donese naslov na stadion Stožice. Novi član uprave Olimpije je nedavno postao Sead Karaselimović, koji je donedavno imao važnu ulogu u Istri 1961. Slovenski mediji dosta su kritički nastrojeni prema tom Mandarićevom potezu...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet