Sport Strani nogomet

Šveđani ga zovu natrag

Samo je jedan Zlatan: pogledajte razlozima zbog kojih neuništivi napadač mora zaigrati u Rusiji

Šveđani ga zovu natrag

Svjetsko prvenstvo bez Zlatana nema smisla, ne vrijedi ga čekati komentirao je Ibrahimović svjetsku smotru 2014. godine kada je njegova Švedska eliminirana u dodatnim kvalifikacijama od Portugala.

U ponedjeljak navečer Šveđani su ispisali povijest, eliminirali su Italiju koja prvi put nakon 1958. godine kada se igralo u Švedskoj neće na Mundijal. Talijani su prije dvije godine na EP-u umirovili Zlatanu reprezentativnu karijeru, ali sa su se njegovi suigrači osvetili. Dovoljno da Zlatan pošalje čestitku svim šveđanima preko društvenih mreža.

 

 

Naravno Talijani su ga “razapeli”, napali ga kako je brzo zaboravio svoje godine u Milanu, Inter i Juventusu, shvaćajući ovu čestitku kao osobnu uvredu. Ne brine Zlatan zbog toga, oporavlja se oz ozljede u Manchesteru, priprema za ponovno oblačenje dresa “crvenih vragova”.

Euforija koja je zahvatila Švedsku ne prestaje, mnogi ga javno pozivaju da prekine reprezentativnu mirovinu i da se vrati u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo. Najbolji strijelac Švedske u povijesti sa 62 gola u 116 odigranih utakmica nije daleko od mogućnosti da se predomisli.

Osim toga, što je Svjetsko prvenstvo bez Zlatana ne vrijedi mnogo. Čekamo Zlatana.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet