Sport Strani nogomet

od prve minute u napad

'Naša je jedina šansa rani pogodak': grčka novinarka za 'Slobodnu' svjedoči o atmosferi kod domaćina

od prve minute u napad

Katastrofalna izvedba u Zagrebu probušila je balon euforije u Grčkoj. Malo tko više vjeruje da njihova reprezentacija može izboriti Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Svjedoči nam o tome i kolegica Vasso Prevezianou s tamošnjeg portala Sports DNA.

- Svi su svjesni kako je teško nadoknaditi 4:1 iz prve utakmice. Jedino što se sada traži od igrača jest borben pristup. Do preokreta može doći samo ako se bude igralo s više strasti i koncentracije – kaže nam Prevezianou.

Skibbe ‘visi’

Zaostatak od tri gola znači da Grci od prve minute moraju jurnuti u napad. A to nije stil igre koji im odgovara i koji ih krasi. Preferiraju obrambeniji pristup uz čekanje kontri i polukontri.

- Sada više nemamo drugog načina nego napasti. Nemamo što izgubiti. Izbornik Skibbe bio je kritiziran nakon prve utakmice za način na koji je njegova momčad pristupila utakmici.

Kritika nisu bili lišeni ni igrači.

- Navijači su ljutiti, smatraju da su reprezentativci igrali kao luzeri i da nisu pokazali dovoljno strasti. Realno, znali smo da je Hrvatska kvalitetnija, ali činjenica je da smo ušli s previše straha.

Kolegica Vasso otkriva nam kako će u početnom sastavu Grčke doći do nekoliko promjena.

- Od prve minute kreće Christodoulopoulos koji je u vrlo dobroj formi posljednjih tjedana. Mediji smatraju kako ga je Skibbe trebao iskoristiti u prvom susretu. Također se u obranu vraća Manolas koji zbog kartona nije bio dostupan u Zagrebu. Njegova će kvaliteta pomoći.

Tome dodajmo da se u prvih jedanaest vraća i Torosidis koji se oporavio od ozljede. On će na desni bok umjesto neuvjerljivog Maniatisa, a lijevo ostaje Tzavellas. Što se stoperskog dijela tiče, Sokratis bi mogao otpasti jer je i on načet ozljedom. Zeca je siguran na zadnjem veznom, tu bi trebao biti i Tziolis, a sigurni su i Fortounis na polušpici te Mitroglou u vrhu napada.

Spomenuti Christodoulopoulos ide na desno krilo, a na lijevo vjerojatno Bakasetas.

Ovisi li Skibbeova pozicija o ishodu večerašnje utakmice?

- Sudeći prema mišljenju novinara, njegova pozicija nije sigurna. Što se tiče Saveza, oni ga ne žele maknuti. Igrači ga vole i Savez smatra da bi bilo teško pronaći novog izbornika. Ne žele gubiti vrijeme na neke eksperimente, poput onog s Claudijom Ranierijem. Smatram kako će Skibbe ostati, ako želi. Međutim, rezultat večerašnje utakmice mogao bi biti ključan. Primjerice, novi težak poraz sigurno ne bi bio prihvatljiv.

Euforija splasnula

Gdje vidite šansu Grčke?

- Iskreno, nigdje. Vi praktički nemate slabog igrača. Izvrsno ste posloženi, imate vrlo kvalitetne igrače. Naša je jedina šansa rani pogodak. Ako u tome ne uspijemo, bit će gotovo nemoguće preokrenuti.

Navijačka euforija je splasnula?

- Jest. To je logično. No još je uvijek veliki dio navijača uz reprezentaciju i vjeruju da se takva loša predstava ne može ponoviti. Očekujem oko dvadeset tisuća navijača na stadionu, možda i više – zaključuje uvijek susretljiva i razgovorljiva kolegica Vasso Prevezianou.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet