Sport Strani nogomet

TVRDI MOMCI

Danska i Irska bez golova, konačna odluka o tome tko putuje u Rusiju za tri dana u Dublinu

TVRDI MOMCI

U prvom susretu dodatnih europskih kvalifikacija za SP 2018 u Kopenhagenu su Danska i Republika Irska odigrali bez golova, 0-0, pa će odluka pasti u utorak u Dublinu. 

U očekivano tvrdoj utakmici u Kopenhagenu nije bilo golova, a ono malo šansi što su stvorili Danci i Irci obranili su vratari, kojis u bili i najbolji pojedinci susreta. 

Danci su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu uspjeli zabiti iz dvije velike dvostruke šanse. Prvo je u 12. minuti irski vratar Randolph obranio šut Larsena iz blizine, a potom je na odbijenu loptu natrčao Cornelius,a vratar Middlesbrougha je to ponovno bravurozno obranio. U 32. minuti se ponovno ukazala dvostruka šansa u jednom napadu za Dance - Randolph je obranio šut Eriksena iz daljine, a Sisto potom šalje loptu pokraj vratnice. U 43. minuti istakao se i danski vratar Schmeichel koji je obranio šut Christiea. 

Drugo poluvrijeme proteklo je u vrlo opreznoj igri, praktički bez šansi sve do same završnice. Minutu prije kraja Duffy je pokušao glavom ravno u danskog vratara, a u protunapadu je Randolph obranio opasan udarac glavom Poulsena, pa gledatelji na Parken stadionu ipak nisu vidjeli gol. 

Irci su zadnji puta igrali na mundijalu 2002. godine, a Danci 2010. godine. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet