Sport Strani nogomet

Pogledajte video

Miloš Degenek iz Knina nasmijao cijeli svijet potezom za pamćenje na najvažnijoj utakmici

Pogledajte video

Australija je nakon 1:1 u gostima, pobijedila u uzvratnoj utakmici na svom terenu Siriju nakon produžetaka 2:1 i tako uspjela izboriti posljednji krug kvalifikacija za SP.

Utakmica u Sydneyju imala je nekoliko dramatičnih trenutaka kao stativa Sirije u 120. minuti koja bi, u slučaju gola njih odvela dalje, a izbacila Australiju. No, velika većina ljudi koji su bili na stadionu, ili pratitli pred TV ekranima, pamtit će ovaj susret po neobičnom i nespretnom potezu jednog australskog igrača.

Miloš Degenek, inače Srbin rodom iz Knina u vrijeme ratne 1994. godine koji je s roditeljima pobjegao u Beograd za vrijeme Oluje '95. pa zatim 2000. odselio u Sydney, dobrano se osramotio pri pokušaju jednog ispucavanja lopte kada je pao na pod, a da loptu nije ni okrznuo. Internet naravno 'vrišti' nakon ovakvog poteza koji je postao pravo blago na društvenim mrežama.

Inače, Degenek je kao 18-godišnjak došao u Stuttgart, a 2015. prešao u München 1860 gdje je godinu dana kasnije kratko bio suigrač i našem Ivici Oliću. Tada je debitirao i za australsku reprezentaciju pa u siječnju 2017. prešao u japanski Yokohama F. Marinos.

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet