Sport Strani nogomet

istekao mu ugovor s azerima

Hrvat preuzima klupu Slovenije? Legendarni hajdukovac uvjeren: On taj posao može raditi lijevom rukom!

istekao mu ugovor s azerima

Reprezentacija Slovenije nije se uspjela kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a njihov, sada već bivši izbornik, Srećko Katanec već je i nakon poraza protiv Engleske najavio kako će posljednji susret protiv Škotske biti i njegova zadnja utakmica na klupi, pišu Sportske novosti.

Nogometni savez Slovenije sada užurbano radi na potrazi za njegovim nasljednikom, a kao jedan od glavnih kandidata spominje se i legendarni Robert Prosinečki s kojim je već navodno postignut usmeni dogovor.

'Velikom Žutom' istekao je mandat na klupi Azerbajdžana, a mediji u susjedstvu spominju kako bi ubrzo trebao stići u Ljubljanu gdje bi se trebali dogovoriti detalji ugovora.

Općenito mišljenje u Sloveniji je kako bi reprezentaciju trebao preuzeti stranac koji dobro poznaje prilike u tamošnjem nogometu, a riješenje vide upravo u legendi hrvatskog nogometa. Osim Prosinečkog govorilo se i o aktualnom treneru Rijeke, Matjažu Keku, ali on još uvijek ima važeći ugovor s ekipom s Rujevice.

Nedavno je i legendarni Brane Oblak kazao kako bi Prosinečki bio idealan novi izbornik Zmajčeka.

- Mislim da to ne bi bilo loše rješenje. Za mene je najbolji igrač bio Robert Prosinečki. Ako je makar približno tako dobar u ulozi selektora kakav je bio na terenu, onda bi Sloveniju mogao voditi lijevom rukom - kazao je nekadašnji igrač Hajduka i Bayerna.

Robert Prosinečki je u svojoj trenerskoj karijeri u posljednje dvije godine vodio reprezentaciju Azerbajdžana, a prije toga sjedio je i na klupi Crvene Zvedze i Kayserispora. Također valja napomenuti kako je bio i jedan od pomoćnika Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet