StoryEditor
Strani nogometprotiv svih

Čelnik UEFA-e šokirao brigom za ruske sportaše: ‘Sankcije se ne bi trebale odnositi i na njih. Uskoro ćemo donijeti odluku o nastupima ruskih klubova pod našim okriljem‘

Piše hina
16. travnja 2022. - 13:32
UEFA President Aleksander Ceferin arrives to address a press conference following an UEFA executive meeting on April 7, 2022 in Nyon, as UEFA is expected to adopt an overhaul of the Financial Fair Play (FFP) system introduced in 2010 to stop clubs piling up debts in their pursuit of trophies. (Photo by Fabrice COFFRINI/AFP)Fabrice Coffrini

Predsjednik UEFA-e Alaksander Čeferin izjavio je da se sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebale odnositi na ruske sportaše i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezano na nastupe ruskih klubova u natjecanjima europskog nogometnog saveza.

U razgovoru za mariborski list "Večer" od subote Čeferin je kazao da ruski sport zbog "odluka pojedinaca" ne bi trebao trpjeti, no da je UEFA ipak bila prisiljena donijeti neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u europskim natjecanjima, što se sada ponovo razmatra.

"UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći nastupati u europskim natjecanjima", kazao je predsjednik UEFA-e Čeferin, dodavši kako misli da bi se u svijetu posvuda trebalo više pozornosti posvećivati pozivima na mir i zajedničku suradnju.

Po njegovim riječima ruski sportaši snose sankcije iako za rat nisu krivi te treba pokazati da sankcije nisu usmjerene niti protiv ruskih sportaša niti protiv ruskog naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. kolovoz 2022 07:23