StoryEditor
Strani nogometzadovoljan je

Čeferin: Tijekom krize zbog koronavirusa nogomet je pokazao solidarnost

21. srpnja 2020. - 15:02
AFP

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u razgovoru je za službenu internetsku stranicu UEFA-e naglasio kako je ponosan na solidarnost koju su pokazali svi savezi i klubovi tijekom krize uzrokovane koronavirusom zbog koje se gotovo tri mjeseca ovoga proljeća nije igralo.

"Tijekom krize uzrokovane virusom COVID-19 bili smo pod velikim pritiskom, ali napravili smo odličan posao u povratku nogometa diljem Europe. Svi smo morali ponešto žrtvovati, UEFA je žrtvovala dio svoje sljedeće sezone kako bi nacionalne lige mogle okončati svoja natjecanja za sezonu 2019/20. i tu se pokazala velika solidarnost te stvarna želja za kompromisom koja će biti ponovno potrebna i u rujnu tijekom reprezentativne stanke. Mi kao upravljačko tijelo moramo misliti na dobrobit svih nogometnih natjecanja, a ne samo eurokupova. Smatram kako je ključna odluka bila ona da vrlo rano odgodimo EURO za godinu dana. Tada su svi shvatili kako u nogometu vlada duh jedinstva i solidarnosti. Vjerovao sam od prvog trenutka kako će se natjecanja prekinuta u ožujku nastaviti. Uvijek morate biti optimistični i kada se dogodi krizna situacija morate imati pripremljen plan. I nadalje ćemo igrati bez gledatelja na tribinama jer ne želimo poduzimati nikakav rizik. U ovoj smo krizi naučili koliko smo ranjivi, ali siguran sam kako ćemo iz čitave ove situacije izaći snažniji i mudriji", izjavio je Čeferin.

Predsjednik UEFA-e pohvalio se i financijskom pomoći koju je UEFA dodijelila svojim članicama.

"Naše članice suočene su s raznim vrstama izazova, a suradnja s njima je kamen temeljac naših aktivnosti. Stoga smo i i unaprijed isplatili 236.5 milijuna eura iz programa solidarnosti HatTrick kojima će moći amortizirati financijske gubitke uzrokovane situacijom vezanom uz COVID-19".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 14:53