StoryEditor

Buffonov odvjetnik: Ovo je bila zasjeda za mog klijenta

Piše PSD.
1. lipnja 2012. - 11:14
dvjetnik vratara talijanske nogometne reprezentacije Gianlugija Buffona, Marco Valerio Corini, osudio je istragu protiv svog klijenta jer smatra da za tako nešto nema nikakvih dokaza...

Prema dokumentima koje je objavila talijanska financijska agencija, vratar Juventusa je u razmaku od devet mjeseci ispisao 14 čekova u vrijednosti milijun i pol eura jednom tobacco shopu (kiosk) koji je ujedno i mjesto za klađenje.

Klađenje je u Italiji legalno, međutim, Buffon se nema pravo kladiti na sve događaje koje organizira nogometni savez Italije (FIGC), kao ni na one u organizaciji UEFA-e i FIFA-e. Zasada još uvijek nije poznato na koje se događaje današnji vratar Juventusa kladio.

No, njegov odvjetnik tvrdi da se radi o zasjedi koja je ciljano organizirana.

- Hipoteza da je uplaćeni novac išao na oklade nema nikakvog pokrića, a Buffon je bijesan jer se ovako nešto dogodilo baš u vrlo čudnom trenutku, odmah nakon konferencije za novinare na kojoj je osudio talijanske medije za senzacionalističke izvještaje vezane za aferu Scommessopoli. Tko može tvrditi da je novac išao u kladiteljske svrhe? Samo zato što je Gigi prijatelj s vlasnikom objekta u kojem se mogu vršiti kladioničarske uplate odmah je pod istragom. Taj je argument vrlo tanak jer se njih dvojica poznaju još od vremena kada je Buffon bio junior Parme, njihovo je prijateljstvo vrlo dugo, a ulaganja nisu išla u kriminalne svrhe. Moguće je da se radilo o trgovini nekretninama ili drugim čisto komercijalnim i potpuno legalnim poslovima - izjavio je Corini i dodao:

- Bio bih vrlo iznenađen kada bi Buffon morao na ispitivanje jer tužitelji ne mogu samo tako, bez ikakavih konkretnih dokaza, provoditi istrage i ispitivanja. Ako je bilo kakvih transakcija između njih dvojice ne mora značiti da se radi o kriminalu - zaključio je odvjetnik talijanske "jedinice".

(TS)

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:23