StoryEditor

Bivši reprezentativac Srbije prisjetio se legendarnog dvoboja iz Maksimira: Da sam mogao, Jarnija bi u tom trenutku likvidirao

Piše PSD.
14. listopada 2021. - 16:11

Bivši nogometaš Partizana i reprezentativac Srbije, Albert Nađ bio je sudionik brojnih značajnih utakmica za naše susjede, ali jedna se svakako ističe. Okršaj SR Jugoslavije protiv Hrvatske 1999. godine u Zagrebu pamti se i dan danas, a posebno jedan detalj. Bila je to utakmica u kojoj su jedna i druga momčad tražile vizu za Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine, prenose Sportske novosti.

Derbi utakmicu prepunu tenzija obilježila je situacija o kojoj se još uvijek priča, a to je 'nesmotrenost' Zorana 'Bate' Mirkovića.

- Ta utakmica me uvijek asocira na plsaman na Euro, ali i detalj koji je sve mogao zakomplicirati. Tu mislim na onaj čuveni 'okršaj' između Mirkovića i Roberta Jarnija. On je tada ispao heroj, ali pitanje bi bilo što bi se dogodilo da se nismo plasirali na Euro - rekao je Nađ, pa nastavio:

- Moram priznati da smo po dolasku u Zagreb imali maksimalno osiguranje. Imao sam dojam da nam tamo ne može 'pasti niti dlaka s glave'.

Kada je u pitanju situacija s Batom Mirkovićem Nađ kaže:

- Kada sam vidio da će mu sudac pokazati žuti karton odmah sam se okrenuo prema Jarniju. Da sam mogao u tom bih ga trenutku 'likvidirao'. Sreća da sudac nije vidio koliko sam bio ljut i agresivan.

Nađ ističe kako su se strasti nakon utakmice vrlo brzo smirile.

- Dan kasnije smo se susreli na aerodromu. Čim smo se ugledali iz daleka, počeli smo se smijati. Onda je počela prijateljska priča, to je sve normalno, van terena smo prijatelji, dok smo na terenu maksimalni profesionalci.

item - id = 1135023
related id = 0 -> 1129944
related id = 1 -> 1125330
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:04