StoryEditor
Strani nogometpitamo vas

ANKETA Podržavate li osnivanje kontroverzne Superlige, natjecanja rezerviranog samo za najbogatije klubove?

Piše PSD
19. travnja 2021. - 13:26
AFP

Dvanaest bogatih europskih klubova u nedjelju je postiglo dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

Superligu za sada čine Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Za predsjednika Superlige izabran je čelni čovjek "kraljevskog kluba" Florentino Perez, koji je rekao:

"Pomoći ćemo nogometu na svim razinama da dobije svoje odgovarajuće mjesto u svijetu. Nogomet je jedini globalni sport s više od 4 milijuna gledatelja pa je naša odgovornost kao velikih klubova odgovoriti željama navijača".

Bayern, Borussia Dortmund, PSG i Porto odbili su priključiti se novoformiranom natjecanju, a UEFA i nacionalni savezi najavili su sankcije za klubove koji su se odmetnuli.

Ako u narednim danima ne dođe do dogovora između "zaraćenih" strana čeka nas turbulentan period, a Superligu bismo mogli gledati već od kolovoza ove godine.

Navijači odmetnutih klubova već su izrazili svoje nezadovoljstvo, kao i mnogi neutralni fanovi. Mi vas pitamo podržavate li vi ideju o osnivanju nogometne Super lige?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2021 04:28