Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Strani nogometnije se promijenio

'Neću raditi iste pogreške, radit ću nove': Special One u svom stilu najavio svoju 'vladavinu' Tottenhamom

Piše SN
21. studenog 2019. - 22:03

Trebalo je proći samo 11 sati između objave o smjeni Mauricia Pochettina s mjesta trenera Tottenhama do objave kojom je ustoličen novi čovjek na klupi europskog viceprvaka, pišu Sportske novosti.

Stigao je Jose Mourinho, i to 11 mjeseci nakon što je otišao iz Manchester Uniteda. Simbolično.

Dan nakon preuzimanja kormila na novom White Hart Laneu reći će:

- Napredovao sam. Moram vjerovati u to da sam sada drugačiji trener. Nisam samo gubio vrijeme u ovih skoro godinu dana otkako nisam na klupi. Analizirao sam, pripremao se, razmišljao. Kao trener nikada ne gubite svoj DNK, imao sam vremena promisliti o mnogim stvarima - reći će Mou.

Novim angažmanom u Tottenhamu postaje jedan od najplaćenijih trenera svijeta. Nakon Chelseaja i Manchester Uniteda, Spursi će mu biti treći engleski, ali i drugi londonski klub.

- Radio sam pogreške tijekom svoje karijere. Nemojte me pitati koje su to, ali bilo ih je. Neću raditi iste pogreške, radit ću nove pogreške - u svom je stilu kazao Portugalac.

Što se još novoga dogodilo u godini dana? Mourinho je bio stručni analitičar na mnogim televizijama, često je znao kritizirati engleske nogometne klubove, među njima i svog novog poslodavca.

- Sada sam emotivno jači. Opušten sam, motiviran, spreman podignuti igrače. Spreman sam ih podržati, ovdje sam zbog njih, a ne zbog sebe - dodaje Mourinho.

Hoće li se, kako se očekuje, baciti na posao oko kupoprodaje igrača već u zimskom prijelaznom roku?

- Najveći dar za mene neće biti bogata košarica, već su to igrači koji su ovdje. Ne trebaju mi pojačanja, moram se samo bolje upoznati s aktualnim kadrom.

Vratio se i na svoju izjavu iz prošlosti kad je rekao da nikad ne bi postao trener Tottenhama...

- Bilo je to prije no što ću biti smijenjen u Chelseaju. Nadam se da sada nema većeg navijača Spursa od mene. Chelsea je prošlost. Da, slavna prošlost, ali ipak prošlost. Sada nitko ne želi pobjeđivati više od mene.

#JOSE MOURINHO#TOTTENHAM HOTSPUR

Izdvojeno