StoryEditor
Rukometspektakl u višnjiku

Zagrepčani nisu imali snage niti 'zabrinuti' veliku Barcelonu: do poluvremena je sve bilo gotovo, ali su navijači uživali u vrhunskim potezima

29. rujna 2019. - 00:36

Sva razmišljanja oko toga hoće li na zadarskom Višnjiku, rukometni spektakl, ogled Zagreba i Barcelone, ponovno biti u žiži sportskog zanimanja, dobili su potvrdu kroz okruglih šest tisuća gledatelja. Punih sat vremena prije početka susreta u neposrednoj blizini dvorane mogao se osjetiti onaj šušur kakav inače bilježimo u prigodi dolaska reprezentacije Hrvatske. Parkirališta su bila prikrivena vozilima s registarskim oznakama iz svih krajeva Lijepe naše.

Svi su željeli uživo vidjeti vrhunski rukomet , istina, nešto slabijeg Zagreba nego je to bilo ranijih godine, te moćne Barce. Španjolci su u Zadar stigli bez jednog od važnijih igrača u njihovom mozaiku, našeg reprezentativca, Luke Cindrića, što je u neku ruku razočaralo njegove Ogulince, koji su ga željeli vidjeti u dresu velike europske momčadi.

- Što se može, čuli smo kako je Luku oborila viroza praćena visokom temperaturom, pa iz tog razloga nije ni doputovao u Zadar. Ali, tu smo informaciju saznali na licu mjesta, međutim, to nam neće previše "ubiti" želju za pravom rukometnom pričom – kazivala nam je Marija iz Ogulina, obučena u reprezentativni dres Hrvatske.

Imali su i Zadrani razloga za dolazak u dvoranu, jer je Josip Valčić njihov sugrađanin sportski direktor PPD Zagreb, ali i bivši igrač Zadra. Otuda i "okvir" u kojem su moglo vidjeti Romana Perinovića, Miroslava Čačića, Joška Dujića , Vjeku Mitrovića -Kekeca i njegovu kćerku Maju Mitrović Dundović, nekadašnji reprezentativku Hrvatske. S njima u društvo bio je i bivši izbornik Željko Babić, čije ime se svojedobno skandiralo u zadarskim Mocirama, dok je nosio dres Zadra.

Nije se Zagreb mogao požaliti ni na potporu svojih navijača koji se potegnuli pravo iz Metropole. Čuli su se njihovi bubnjevi i trube, ali i komentari kad su vidjeli kako Barca ozbiljno grabi prema ogromnoj gol razlici....-

- Zatvorite u obrani, moramo biti jači i čvršći ne mogu nam se tek tako šetati preko cijelog terena. Nemojte labavo – poručivali su navijači svojim Zagrebašima. Nažalost, nije to imalo velikoga odjeka na igru momčadi koju odnedavno vodi Veselin Vujović. U jednom se trenutku činilo kako upravo Vujović hoće u teren ne bi li svojima pokazao na koji način se treba suprotstaviti suparniku. Vrijeme je curilo, Zagreb je sve više tonuo u rezultatski minus, jednostvano nisu pronalašli igru kojom bi se nametnuli ili barem zabrinuli Barcu , čiji su napadi nudili raznovrsnost koja je mamila pljesak objektivne publike.

- Ajte dečki igrajte – nisu se predavali navijači Zagreba!

Semafor

PPD Zagreb – Barca 19:36 (9:21)

ZADAR - Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 6000. Suci: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota (obojica Poljska).

PPD ZAGREB: Ristanović, Šipić (3), Vistorop, Božić Pavletić, Hrastnik, Jović, Stojnić (3), Horvat (3), Kosteski (1), Špende (3), Ravnić (2), Gadža, Hrastnik (2), Bičanić (2), Vlah, Vekić. Trener: Veselin Vujović.

BARCA: De Vergas (1), Gonzalez (5), Enterrios (1), Sorhaido, Andersson (6), Arino (5), Serdio (2), N'Guessan (1), Gomez (8), Goncalves, Dolenec, Mem (3), Pascual (1), Palmarsson (1), Moller (1) Fabregas (1).

 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 21:15