Rukometspektakl u višnjiku

Zagrepčani nisu imali snage niti 'zabrinuti' veliku Barcelonu: do poluvremena je sve bilo gotovo, ali su navijači uživali u vrhunskim potezima

Piše Dražen Žura

Sva razmišljanja oko toga hoće li na zadarskom Višnjiku, rukometni spektakl, ogled Zagreba i Barcelone, ponovno biti u žiži sportskog zanimanja, dobili su potvrdu kroz okruglih šest tisuća gledatelja. Punih sat vremena prije početka susreta u neposrednoj blizini dvorane mogao se osjetiti onaj šušur kakav inače bilježimo u prigodi dolaska reprezentacije Hrvatske. Parkirališta su bila prikrivena vozilima s registarskim oznakama iz svih krajeva Lijepe naše.

Svi su željeli uživo vidjeti vrhunski rukomet , istina, nešto slabijeg Zagreba nego je to bilo ranijih godine, te moćne Barce. Španjolci su u Zadar stigli bez jednog od važnijih igrača u njihovom mozaiku, našeg reprezentativca, Luke Cindrića, što je u neku ruku razočaralo njegove Ogulince, koji su ga željeli vidjeti u dresu velike europske momčadi.

- Što se može, čuli smo kako je Luku oborila viroza praćena visokom temperaturom, pa iz tog razloga nije ni doputovao u Zadar. Ali, tu smo informaciju saznali na licu mjesta, međutim, to nam neće previše "ubiti" želju za pravom rukometnom pričom – kazivala nam je Marija iz Ogulina, obučena u reprezentativni dres Hrvatske.

Imali su i Zadrani razloga za dolazak u dvoranu, jer je Josip Valčić njihov sugrađanin sportski direktor PPD Zagreb, ali i bivši igrač Zadra. Otuda i "okvir" u kojem su moglo vidjeti Romana Perinovića, Miroslava Čačića, Joška Dujića , Vjeku Mitrovića -Kekeca i njegovu kćerku Maju Mitrović Dundović, nekadašnji reprezentativku Hrvatske. S njima u društvo bio je i bivši izbornik Željko Babić, čije ime se svojedobno skandiralo u zadarskim Mocirama, dok je nosio dres Zadra.

Nije se Zagreb mogao požaliti ni na potporu svojih navijača koji se potegnuli pravo iz Metropole. Čuli su se njihovi bubnjevi i trube, ali i komentari kad su vidjeli kako Barca ozbiljno grabi prema ogromnoj gol razlici....-

- Zatvorite u obrani, moramo biti jači i čvršći ne mogu nam se tek tako šetati preko cijelog terena. Nemojte labavo – poručivali su navijači svojim Zagrebašima. Nažalost, nije to imalo velikoga odjeka na igru momčadi koju odnedavno vodi Veselin Vujović. U jednom se trenutku činilo kako upravo Vujović hoće u teren ne bi li svojima pokazao na koji način se treba suprotstaviti suparniku. Vrijeme je curilo, Zagreb je sve više tonuo u rezultatski minus, jednostvano nisu pronalašli igru kojom bi se nametnuli ili barem zabrinuli Barcu , čiji su napadi nudili raznovrsnost koja je mamila pljesak objektivne publike.

- Ajte dečki igrajte – nisu se predavali navijači Zagreba!

Semafor

PPD Zagreb – Barca 19:36 (9:21)

ZADAR - Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 6000. Suci: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota (obojica Poljska).

PPD ZAGREB: Ristanović, Šipić (3), Vistorop, Božić Pavletić, Hrastnik, Jović, Stojnić (3), Horvat (3), Kosteski (1), Špende (3), Ravnić (2), Gadža, Hrastnik (2), Bičanić (2), Vlah, Vekić. Trener: Veselin Vujović.

BARCA: De Vergas (1), Gonzalez (5), Enterrios (1), Sorhaido, Andersson (6), Arino (5), Serdio (2), N'Guessan (1), Gomez (8), Goncalves, Dolenec, Mem (3), Pascual (1), Palmarsson (1), Moller (1) Fabregas (1).

 

#BARCELONA#PPD ZAGREB#LIGA PRVAKA