StoryEditor
Rukometopet se kreće

Vraća se rukomet nakon dugih šest mjeseci pauze: dalmatinskim klubovima isti je cilj, ostanak u ligi

Piše Vedran Babić, Mišo Gulić
26. rujna 2020. - 10:55
Dubrovnik, 210919. Premijer liga rukometasa, Dubrovnik - Umag. Na fotografiji: Filip Glavas, Maro Dabelic.Bozo Radic/Cropix

Nakon dugih šest mjeseci vraća se prvoligaški rukomet. Prošlu je sezonu prekinula pandemija koronavirusa, nakon čega je Hrvatski rukometni savez poništio sva natjecanja. Nitko nije ispao, svi su ostali u svojim ligama i danas krećemo u novu sezonu. Nadamo se da će se ova privesti kraju.

Kod muškaraca kao i lani Dalmatinci imaju jedan klub, Dubrovnik. U trenutku prekida prošle sezone Dubrovčani su bili posljednji na tablici, stoga je jasno kako je i ovaj put glavni cilj ostanak u ligi. Na otvaranju sezone danas u Gospinu polju dočekuju Poreč, a dobra je vijest da je dozvoljen ulaz gledateljima. Smije ih biti maksimalno 250, s tim da će morati nositi maske i da će im se mjeriti temperatura na ulazu.

I kod djevojaka su ciljevi isti – izboriti ostanak. To vrijedi i za Sinj koji je na proljeće bio odličan šesti. Ovaj su put ambicije niže, što je i razumljivo s obzirom na odlazak nekoliko važnih igračica, ali još važnije i trenerice Marije Hrgović-Tomić koja je ujedno i kao igračica bila vođa cijele ekipe. U sinjskim redovima više nema niti talentirane Maje Bilandžić koja se odlučila za studij u Zagrebu i ponudu Lokomotive, ali ni izuzetno kvalitetne Silvije Masnić koja je pokrivala obje vanjske pucačke pozicije i koja je odlučila biti dio Murvice iz Crikvenice. Sve to prilično je otežalo posao novom treneru Mariju Krstiću koji je do sada bio trener vratarki, ali silom prilika prihvatio je ponudu Uprave da preuzme vođenje ekipe svega tjedan dana prije prve utakmice protiv Virovitice u Sinju.

Split 2010 ostao je bez kadetskih reprezentativki Buljan i Škarić koje su otišle u Podravku, zatim iskusne Ćorković, ali i Tonković, Mrkonjić, Plazibat, Budić... Trener je i dalje Nenad Alfirević, a njemu će, kao i treneru Dalmatinke Ivanu Jerkoviću, primarno biti sačuvati prvoligaški status. To znači izbjeći jedno od posljednja tri mjesta u ligi s 14 klubova. Splićanke otvaraju u gostima kod Dugog Sela, a Dalmatinka je u Bjelovaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 07:49