Varaždinska dvorana spremna za Svjetsko rukometno prvenstvo

Piše PSD.
25. studeni 2008. - 15:41

Gradnja nove sportske dvorane u Varaždinu za Svjetsko prvenstvo u rukometu dovršena je u roku, a ovih su dana izdane i sve potrebne dozvole za njezinu uporabu.

To su na današnjoj konferenciji za novinare istaknuli Miroslav Bunić, predstavnik tvrtke "Max Bogl - Tehnobeton" d.o.o., privatnog partnera na projektu, te varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u ime javnog partnera - grada Varaždina.

Sportska dvorana u Varaždinu izgrađena je prema modelu javno-privatnog partnerstva, gdje je tvrtka 'Max Bogl - Tehnobeton' d.o.o. privatni partner koji je i financirao izgradnju sa 193 milijuna kuna, a javni partneri - grad Varaždin i hrvatska Vlada u sljedećih će 25 godina kroz najamninu otplatiti dvoranu u iznosu od 700 milijuna kuna, u omjeru 50:50, što je rata od 2 milijuna i 350 tisuća kuna na mjesec.

Dvoranom će sljedećih 25 godina upravljati Tvrtka posebne namjene 'Drava', rekao je Bunić.

U sklopu gradske sportske dvorane su velika dvorana s 5000 sjedećih mjesta i manja dvorana s 200 sjedećih mjesta te mnogi popratni sadržaji, poput fitness centra, teretane, saune i kuglane te ugostiteljske i poslovne prostorije.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je istaknuo kako je nova dvorana samo dio novoga sportskog centra na atraktivnoj lokaciji uz rijeku Drave, a posebice je zahvalio hrvatskoj Vladi budući da grad sam ne bi imao novca za izgradnju takvog objekta.

Otvorenje dvorane bit će na Dan grada, 6. prosinca. Program počinje svečanom sjednicom varaždinskoga Gradskog vijeća, nakon čega će se održati koncert na kojem će nastupiti Jacques Houdek, Vanna, Tomislav Mužek. U stankama je predviđen nastup plesnih skupina i gimnastičara Filipa Ude, a u drugom dijelu programa koncert će održati grupa "Jinx" i Gibonni.

                                                                                           (H)