Varaždin i Poreč popustili nakon prijetnji HRS-a

Piše PSD.
27. prosinac 2008. - 21:13

Porečki čelnici, na zatvorenoj sjednici Gradskoga poglavarstva, odobrili su potpis na ugovoru s Hrvatskim rukometnim savezom oko sufinanciranja troškova organizacije Svjetskoga rukometnoga prvenstva skupine D.

Poreč je tako, nakon što je HRS tražio 3,6 milijuna kuna, prvenstvo pristao financirati svotom od dva milijuna kuna, od čega će 1,7 milijuna izdvojiti Grad, a 300 tisuća će biti prikupljeno od sponzora.

Ugovor s HRS-om u ponedjeljak potpisuje i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Još je neizvjesno koliki će iznos Varaždin izdvojiti za konačno pomirenje s rukometnim savezom, koji je od grada prije dva mjeseca tražio 3,5 milijuna kuna za podmirenje troškova prvenstva.

- Naravno da će se prvenstvo u Varaždinu održati. S rukometnim savezom postigli smo dogovor, u skladu s našim namjerama - rekao nam je u subotu poslijepodne gradonačelnik Čehok.

On je već nekoliko puta rekao da će Varaždin platiti dio realnih troškova prvenstva, spomenuo je i mogućnost kompenzacije, preko gradskih tvrtki koje mogu osigurati catering ili hotelski smještaj.

Ni ovaj put nije želio govoriti o točnom iznosu koji će grad platiti, ali iznos će u svakom slučaju biti manji od traženih 3,5 milijuna kuna.

d. maul, s. zegnal /EPEHA