StoryEditor
Rukometviceprvaci Europe

Razdragana masa srebrnim rukometašima priredila doček za pamćenje: ‘Dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju doma‘

Piše PSD
27. siječnja 2020. - 13:30
Damir Krajač/Hanza Media

Srebrni rukometaši vratili su se noćas u Hrvatsku, a nakon spontanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci, čeka ih onaj "pravi", službeni, na Trgu Trgu bana Josipa Jelačića.

Rukometaši su stigli na Trg oko 12.45, a tamo ih je dočekala razdragana masa.

"Kad dođeš na Trg i vidiš ovako puno ljudi onda znaš što si napravio. Bili smo tužni, ali ovo je ludilo, Ponavljam da smo jako bili tužni, ali za ovo se živi, za ovakve dočeke. Zahvaljujem navijačima koji su nas bodrili i hvala im puno", rekao je Domagoj Duvnjak za RTL.

Posebno oduševljenje nastalo je kada je mikrofon u ruke uzeo Lino Červar.

- Ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Ovi dečki su pokazali kako se bori za svoju domovinu i kako se voli rukomet. Nama treba zajedništvo koje nemamo, a treba nam svaki dan! Kako bismo krenuli naprijed samo treba poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav - rekao je hrvatski izbornik.

Okupljenima se obratio i Igor Karačić.

- Jedino što mogu reći je da sam preponosan na vas, hvala u ime cijele reprezentacije. Bili smo tužni nakon poraza u finalu, ali sada smo presretni jer vidimo da smo napravili nešto veliko za naš mali hrvatski narod. Dali smo sve od sebe, naši navijači su nam bili veliki vjetar u leđa. Reprezentacija je svih 20-ak dana disala kao jedna obitelj, a u finalu su odlučivale sitnice - izjavio je Karačić.

A kapetan reprezentacije i najkorisniji igrač EP-a Domagoj Duvnjak imao je kratku poruku za navijače.-

Ja nisam govornik kao Lino i Igor, samo ću reći: Ova medalja je vaša medalja. Žao mi što ste se morali nervirati, ali dao Bog da se vi uvijek tako nervirate, a mi donesemo medalju doma. Nadamo se da ovo nije zadnji doček - rekao je Duvnjak.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 02:51