StoryEditor
Rukometdolazi elita

U Zadar krajem rujna stižu svjetski prvaci: PPD Zagreb ugostit će Barcelonu predvođenu Cindrićem na Višnjiku

Piše Dražen Žura
12. rujna 2019. - 11:37

likovito rečeno u Zadru je prigodnom press konferencijom započelo zagrijavanje za europsku rukometnu priču, jer će se 28.rujna s početkom u 20.30 u dvorani Krešimir Ćosić odigrati utakmica  Lige prvaka između PPD Zagreb i španjolske Barce.

– Koliko nam je kao klubu krivo što tu utakmicu ne možemo igrati u Zagrebu, toliko nam je drago što ćemo je odigrati u Zadru! Dolazak u Zadar, na Višnjik, nije slučajan. I prošle smo godine htjeli u Ligi prvaka odigrati jednu utakmicu u Dvorani Krešimira Ćosića, ali to nije bilo moguće iz objektivnih razloga, jer se nekako u isto vrijeme paralelno igrao Davis Cup. Tada smo već odlučili da ćemo u sezoni 2019/20. jednom doći u Zadar i – evo nas tu gdje smo željeli biti! I mislim da nismo mogli izabrati atraktivniju momčad – kazao je Vedran Šupuković, direktor PPD-a Zagreb i nastavio:

- Igrat ćemo s Barcom, gigantom i našim starim suparnikom, s momčadi u kojoj je, pokazale su to uvodne utakmice u novoj sezoni, mislim pritom na Svjetsko klupsko prvenstvo, jedan od najbitnijih  njihovih igrača Luka Cindrić, hrvatski reprezentativac koji zabio jedanaest golova. Svi koji malo bolje poznaju rukometnu scenu znaju da smo s njima igrali pet ili šest finala u Ligi prvaka, nažalost oni su tih devedesetih godina bili ti koji su vladali. Ali, nije se previše toga promijenilo od onda 

Ono što  u zagrebačkoj momčadi očekuje jest potpora s tribina Višnjika, kakvu se moglo vidjeti, primjerice u ogledu Hrvatske i Srbije. 

Istaknuo je Šupuković i velike organizacijske sposobnosti ŠC Višnjik. 

Priželjkuje se atmosfera kao da igra reprezentacija

– Ovdje se igrao i reprezentativni rukomet, sjajno je bilo ozračje i nadamo se da će utakmica s Barcom privući mnoge ljubitelje sporta, posebno rukometa, iz Zadra, njegove bliže okolice, s područja Dalmacije, pa i Bosne i Hercegovine. Želim naglasiti kako utakmica ima i humanitarni karaktere, naime, dio prihoda od ulaznica, koje su popularne  i njihova cijena je 30 kuna, biti namijenjen zadarskim dječjim vrtićima “Radost” i “Sunce”, odnosno za dovršenje izgradnje igrališta za njihove potrebe. Doista, nadamo se da će dvorana biti puna i da će svi koji dođu pozdraviti veliku momčad Barcelone, a nama pomoći da ih pokušamo rezultatski iznenaditi – zaključio je Šupuković.

Ulogu sportskog direktora PPD -a Zagreb obnaša rođeni Zadranin, Josip Valčić koji je sjajnu rukometnu karijeru započeo baš u Zadru.

– Unatrag dvije godine u prvoj je momčadi bilo dosta promjena. Klub se usmjerio na mlađe igrače, a sad među seniorima imamo osam hrvatskih i dva slovenska reprezentativca, te još nekoliko mladih za koje očekujemo da će doseći reprezentativnu razinu. Sezona je počela, a Ligu prvaka otvorit ćemo 14. rujna s PSG-om u Zagrebu. Kao Zadraninu veoma mi je drago što ćemo ovdje, u Dvorani Krešimira Ćosića, odigrati utakmicu s Barcom i pozivam sve ljubitelje sporta i rukometne igre da nas zdušno podrže –  kazao je Valčić.

Dječje igralište čeka dovršetak

Uvodnu priču o velikom rukometnom spektaklu zaključio je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik...

– Zahvaljujem i PPD Zagrebu i Hrvatskom rukometnom savezu na dosadašnjoj veoma plodnoj suradnji, te na tomu što i hrvatska reprezentacija i PPD Zagreb rado dolaze u Zadar. Reprezentacija je uvijek igrala pred punom dvoranom i vjerujemo da će tako biti i na utakmici PPD Zagreb – Barca. Zadovoljni smo što će dio prihoda od ulaznica biti usmjeren u dovršenje nedavno podignutoga Dječjega igrališta koje je posebna mikrolokacija u Športskom centru Višnjik, izvrsno prihvaćena i posjećena od naših najmlađih sugrađana, roditelja i drugih. Žalio bih istaknuti da ŠC Višnjik organizacijom, suorganizacijom i domaćinstvom i ovakvih sportskih spektakala, kakav će biti utakmica PPD Zagreba i Barce, ustrajno radi u promiždbi i Grada Zadra i cijelog centra – zborio je  Karlović.

#BARCELONA#PPD ZAGREB

Izdvojeno

09. srpanj 2020 09:05