StoryEditor

Trogiranke sa plus 8 putuju u Portugal na uzvrat

Piše PSD.
7. veljače 2009. - 22:39

Počelo je vrlo dobro za domaće prije svega zahvaljujući dobrim obranama vratarske Borozan i realizacijama u kontranapadima, pa je u 6. minuti već bilo 4:1.

To kao da je već na samom početku uspavalo Trogiranke pa su gošće vrlo brzo izjednačile na 4:4, a i uspjele povesti čak i dva gola razlike preko kružnog napadača Anfosece.

Trener domaćih Srhoj uveo je u igru Anu Brčić i Mateu Šimičić i one sa nekoliko dobrih poteza ponovno preokreću rezultat u korist domaće ekipe. Do kraja prvog dijela gošće su uspjevali održavati rezultat i na odmor se otišlo bez pobjednika.

“Jezikova juha” trenera Srhoja u pauzi urodila je plodom, a ključna je bila 37. minuta kada su dvije gostujuće igračice završile na klupi zbog grube igre pa su Trogiranke povećavale prednost iz minute u minutu i stigle do plus pet.

Period od 44. do 54. minute bio je pravi post za gostujuću ekipu, jer nisu uspjele postići niti jedan zgoditak dok su domaće predvođene Marijom Hrgović i Ivanom Petković punile mrežu vratarke Soares i pet minuta prije kraja stigli na plus 11, ali su Portugalke iskoristile neopreznost igračica trenera Srhoja u zadnjim minutama i završile s minus osam pred uzvrat u Portugalu slijedeće nedjelje.

Vilko STOJAN

Trogir - Gil Eanes 34:26 (13:13)

TROGIR - Sportska dvorana Vinko Kandija.

Gledatelja 300.

Suci: Erdogan i Ozdeniz (Turska).

Igračica utakmica: Marija Hrgović (Trogir)

Trogir: Petrinec, Emer (2), Džeko (2), Jurić, M. Hrgović (9), Šimičić (3), Petković (6), Brčić (2), Čović (4), Stričević, Vlajčević (1), Borozan (17 obrana), I. Hrgović (5).

Gil Eanes: Soares (6 obrana), V. Lopes (5), Pina (4), Barbona, Barradas (1), Viana (4), S. Lopes, Pombo (3), Lobato, Pedro, Goncalves, Meira, Afonseca (9).

 

Izdvojeno