StoryEditorOCM
Rukometmoguće je, itekako

Trogir pred vratima Europe: rukometaše od povijesnog podviga dijeli samo jedna pobjeda

Piše Ivan Renić
26. svibnja 2023. - 06:30

Trogir u Europi? Moguće je, itekako! Štoviše, trogirske rukometaše od povijesnog podviga dijeli samo jedna pobjeda. Na rasporedu je Final Four Kupa Hrvatske u Poreču. Trogir danas od 17 sati protiv Bjelovara igra najvažniju utakmicu u klupskoj povijesti.

Tražit će ulazak u finale, a to znači europske kvalifikacije za sljedeću sezonu. Nevjerojatan je put Trogirana u Kupu. Izbacili su Metković-Mehaniku, Varaždin, Goricu. Pobjeda nad Bjelovarom vjerojatno bi im donijela okršaj s PPD Zagrebom koji u drugom polufinalu igra protiv Sesveta. Finale je na rasporedu u nedjelju u 15.15 uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

Trogirani su ligašku sezonu završili na drugom mjestu Lige za ostanak. Odavno se već jedan dalmatinski klub nije probio do završnice Kupa i došao nadomak plasmana u europske kvalifikacije. Posljednji put to su učinili kaštelanski rukometaši koji su 2010. igrali finale sa Zagrebom.

Trogir će u polufinalu imati i podršku svojih navijača koji će na put u Istru. Iz kluba su poručili da u Poreč putuju u najjačem sastavu, kompletni su i spremni nakon dugo vremena. Imaju se pravo, stoga, nadati pobjedi. Protivnik je Bjelovar, momčad koja je u Ligi za ostanak završila na pretposljednjem mjestu i tako se oprostila od prvog razreda hrvatskog rukometa.

Završnici Kupa u muškoj i ženskoj konkurenciji domaćin je, dakle, porečka Žatika, a sve je dio „festivala rukometa” kojim se svečano završava rukometna sezona u Hrvatskoj. Novost je i da će se birati najkorisniji igrač i igračica (MVP).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 07:40