StoryEditor
RukometDani ponosa i slave

Traje bajka sinjskih rukometašica: nakon promocije u prvoligaško društvo sada idu i po ‘final four’ kupa

Piše Mišo Gulić
30. travnja 2019. - 17:56
sinj_vranjic2-130418

Dani ponosa i slave za sinjski ženski rukomet još uvijek nisu došli do kraja. Naime, nakon osvajanja naslova prvakinja Druge lige i promocije među prvoligaško društvo, sada je na redu i veliki Kup okršaj koji je Sinjankama svojevrsna nagrada i potvrda da su na pravom putu.

Šlag na tortu briljantne rukometne sezone za ŽRK Sinj stiže u četvrtfinalu Kupa Hrvatske u kojem su danas s početkom u 18 sati domaćin Sesvete-Agroproteinki, četvrtoplasiranoj ekipi u elitnom rukometnom razredu.

U najavi susreta trener Sinja Josip Borozan nije želio istrčavati s velikim najavama, ulogu favorita preselio je na drugu stranu i priliku za veliko iznenađenje tražiti iz drugog plana:

- Ja ću biti oprezan i realan i reći da su Sesvete ipak jedna di menzija više u odnosu na nas, ali to ne znači da mi tu nemamo što tražiti. Borit ćemo se, treba vjerovati u sebe, ali generalno mi smo svoje ciljeve za ovu sezonu ispunili. Sinjske rukometašice su, između ostalih, na putu do četvrtfinala svladale dvije prvoligaške ekipe, Dalmatinku iz Ploča i Osijek, stoga će definitivno imati što reći i na temu odlaska na Final four. - Kup je sada jedan gušt, nagrada curama da rasterećeno odigraju, bez rezultatskog imperativa. Pozivam naravno i gledatelje da nam ponovno budu važan saveznik i da nas glasno bodre - dodao je Borozan.

Dakako, gošće su favoritkinje. One su, izuzev Podravke i Lokomotive - “best of the rest” - najbolje od ostatka lige i to svakako treba naglasiti. Kako god da bilo tražit će se karta više u novoj sinjskoj dvorani, u to nema sumnje, jer rukomet je ponovno u žiži zbivanja.

#KUP#RUKOMET#SINJ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 00:43