StoryEditor

Splićanin Marko Koljanin: Iznenadio me Červarov poziv za širi popis

Piše PSD.
6. ožujka 2009. - 11:11
rgx time: 2.3126602172852E-5

Na širem popisu izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Lina Červara za kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, našlo se ime igrača splitskog EMC-a Marka Koljanina.

Rođeni Splićanin privukao je pozornost izbornika na sebe odličnim igrama ove sezone, a pet minuta slave mogao bi dobiti već 18. ožujka, kada naši rukometaši gostuju u Slovačkoj. Ukoliko se to dogodi, zaigrat će s nekim od svojih sugrađana, Ljubom Vukićem, Ivanom Balićem, Petrom Metličićem i/ili Dragom Vukovićem.

Vladimir Dugandžić / CROPIX

- Iako je izbornik još tijekom sezone rekao kako me budno prate, iznenadio sam se kad me pozvao za ove kvalifikacije. Na mojoj poziciji su Metličić, Buntić i Kopljar, i veselim se što ću imati priliku igrati s njima, posebno s kapetanom Metličićem - kazao nam je 21-godišnji momak s Mejaša.

Ipak, nije lijevi vanjski igrač EMC-a (ugovor mu istječe na kraju sezone) preko noći ‘poletio’.
- Ne očekujem da ću biti u sastavu za utakmicu sa Slovačkom, ali mislim da ću dobiti priliku na Mediteranskim igrama u Pescari (od 26. lipnja do 5. srpnja, op.a.) - iskreno će Koljanin.

Prošlu sezonu Marko je završio već u sedmom kolu, pukli su mu ligamenti koljena, te je ostale susrete pratio s tribina, sa štakom u rukama. Ove sezone se vratio i igra sjajno, vanjska linija EMC-a Josip Nekić (desni vanjski) - Koljanin često je nezaustavljiva. Mnogo toga se promijenilo kad ih je pod svoje uzeo trener Zoran Mikulić.

- Mikulić je igrao na ‘mojoj’ poziciji i mnogo mi pomaže savjetima. Uz to, kod njega nema popuštanja, samo rad i disciplina - kaže momak precizne ruke, a kao vlastiti nedostatak spomenuo je nedostatak kilograma.

Kaže da mu nedostaje još pet kilograma kako bi se bolje nosio s ‘grdosijama’. A kad ‘napumpa’ mišiće, ne sumnjamo kako će biti još ubojitiji.

JOSIP SMOLIĆ

Izdvojeno