StoryEditor
Rukometskoro iznenađenje

Španjolci jedva svladali Brazil i čekaju pobjednika našeg susreta u četvrtfinalu, Slovenci bez poteškoća

Piše Hina
21. siječnja 2017. - 23:45
marguc.JPG

Rukometaši Španjolske mnogo teže od očekivanoga svladali su Brazil sa 28-27 (16-18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Montpellieru, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Egipat koji je na programu u nedjelju.  

Brazil je vodio većim dijelom susreta, početkom drugog poluvremena i s tri razlike (20-17), no nije uspio zadržati efikasnost u završnici. Više od sedam minuta, od 53. do 60., Brazil nije uspio postići pogodak, a za to vrijeme Španjolska je s dva gola Dujšebajeva i jednim Valere uspjela stići do vodstva od 28-26.

Alex Dujšebajev i Joan Canales sa po pet golova predvodili su Španjolsku, Valero Rivera, Julen Aguinagalde i David Balaguer su dodali po četiri, dok su kod Brazila najefikasniji bili Joao Pedro Silva sa sedam te Fabio Chiuffa i Vinicius Langaro sa po pet pogodaka.

Plasman u četvrtfinale izborila je i Slovenija koja je odličnim drugim poluvremenom u Parizu svladala Rusiju sa 32-26 (13-15). Darko Cingesar sa šest i Gašper Marguč s pet golova predvodili su Sloveniju, a Danil Šiškarev i Aleksandr Dereven sa po pet pogodaka Rusiju.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Njemačka - Katar.

Ranije u subotu u četvrtgfinale su se plasirali još domaćin i branitelj naslova Francuska zahvaljujući 31-25 (14-13) pobjedi protiv Islanda u Lilleu i Norveška koja je u Albertvilleu svladala Makedoniju sa 34-24 (12-10). Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju, dok će Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.

#SLOVENIJA#šPANJOLSKA#BRAZIL#FRANCUSKA 2017.

Izdvojeno