StoryEditor

SP rukomet: Polovica hotelskih kreveta u Osijeku već rezervirana

Piše PSD.
4. prosinca 2008. - 14:37

Gotovo polovicu hotelskih kreveta već su rezervirali navijači koji će doći u Osijek bodriti igrače na Svjetskom rukometnom prvenstvu od 17. do 23. siječnja. Već za desetak dana, procjenjuju hotelijeri, slobodnih kreveta gotovo da ne bi trebalo biti.

- Svakodnevno imamo mnogo poziva i upita za smještaj tijekom prvenstva, tako da vjerujemo kako će većina uplata biti u iduća dva tjedna – kaže Sandra Jakelić iz Hotela Central, u kojemu ima 50 ležajeva.

Ukupno tisuću ležajeva smještajni je kapacitet u Osijeku. Tri su službena hotela natjecanja pa će tako u Hotelu Osijek biti smještene rukometne ekipe, u Mursi novinari, a u ZOO hotelu VIP gosti.

- Od 250 kreveta, nekih 25 posto već su rezervirali navijači iz Rumunjske. Ostalo će zauzeti novinari te naši stalni gosti – kaže Ivanka Dunković, voditeljica prodaje u hotelu Mursa.

Iako je još ljetos postojala bojazan da Osijek neće moći primiti sve goste, s obzirom na nevelik broj kreveta, u Turističkoj zajednici grada Osijeka kažu kako će tek u krajnoj nuždi potražiti pomoć drugih županija.

- Nemamo još procjenu o broju navijača koji bi trebali u siječnju stići u naš grad, ali vjerujemo da će 1.000 kreveta biti dovoljno. Očekujemo mnogo Mađara, ali mnogi od njih sigurno neće prenoćiti jer je njima Osijek blizu – kaže Damir Macanić, predsjednik Povjerenstva za smještaj i direktor TZ-a.

Na adrese iznajmljivača soba idućih će dana biti upućeno pismo, s apelom da ne podižu cijene noćenja te da budu dobri domaćini.

Da su pripreme za veliko natjecanje u punom jeku, svjedoči i to što je već od utorka u funkciji i besplatni bežični internet. Besplatno se „prikopčati“ na internet putem mobitela trenutno je moguće na Starčevićevom trgu, a usluga će uskoro biti dostupna i u Tvrđi te prostorijama TZ-a.

Napravljeni su i posebni smještajni vodiči, a goste će do prenoćišta razvoziti volonteri.

SUZANA LEPAN/EPEHA

#SPURUKOMETU

Izdvojeno

08. srpanj 2020 07:31