StoryEditor
Rukometnjih su zaboravili

Rukometni veterani proslavili 71. rođendan kluba: Ne znamo može li Split pasti niže

Piše Vedran Babić
26. listopada 2019. - 19:08

Možda i nije neki moment od fešte budući da je klub potonuo u treći rang, ali baš zato, usprkos svim nedaćama veterani Rukometnog kluba Split okupili su se kako bi proslavili 71 godinu postojanja kluba. Nije „okrugla“ obljetnica, ali nema veze.

Proslava je održana u splitskom restoranu Babilon pored kultnog igrališta uz Vukovarsku ulicu, a zanimljivo u istom je prostoru prošlog mjeseca aktualno rukovodstvo kluba slavilo – 70 godina.

- Zašto su to napravili, nemam pojma – čudi se Dragan Ivanišević koji zajedno s Milivojem Ćurkovićem predvodi udrugu veterana RK Split koja će ubrzo i službeno biti osnovana.

Boli ih, kaže Ćurković, odnos sadašnjeg čelništva kluba prema njima.

- Ne osjećamo se dobrodošlima u klubu. Kao da ništa prije nije valjalo. Osuđujemo čelnike kluba na čelu s Goranom Bučevićem jer nismo zadovoljni njihovim odnosom prema klubu. Klub je u trećem rangu, ne znam možemo li pasti niže. Želimo pokrenuti neke stvari, da napokon klub funkcionira kako treba.

Ivanišević se nadovezao:

- Tradicija se mora poštivati. Ovi su ljudi stvarali povijest našeg kluba a nisu bili ni pozvani na proslavu koju je organiziralo sadašnje vodstvo kluba.

I dok su s jedne strane ogorčeni što je njihov klub svjetlosnim godinama daleko od slavnih dana, Splitovi su veterani i ponosni što su se skupili u velikom broju. Žare Balić, Vatromir Srhoj, Josip Jović, Jozo Kekez, ali i mlađi veterani poput Drage Vukovića, Ljube Vukića i Dalibora Anušića, samo su neki koji su uveličali proslavu.

Nedostajao je, kažu nam, Arsen Pavasović (90) kojeg su spriječile zdravstvene tegobe, no zato je tu bio Srećko Čudina (91), najstariji član i jedan od osnivača kluba.

- Da, najstariji sam. Nažalost – dočekao nas je šjor Srećko. Godine idu, ali smisao za humor ostaje.

Prisjetio se kako je to izgledalo u prvim danima kluba.

- Mi smo bili osmaši kad nam je trener Sedmak došao i pitao nas želimo li igrat' rukomet. Donija je i balun i odma smo počeli cipat'. Posli je svaka škola imala svoju momčad i iz njih je Sedmak izvuka dvadesetak igrača, uključujući mene. Ja san prvi registrirani član kluba! Tad smo znali trenirat i na starom Hajdukovom terenu, na Starom placu. Tako je počelo. U početku nikako nismo mogli izgubit' utakmicu.

Prošlost je bila prepuna uspjeha, što se ne može reći za sadašnji trenutak jer kako drugačije opisati činjenicu da je nekoć veliki Split danas trećeligaš. No nada u bolje sutra uvijek postoji. Ako nemaš nadu, nemaš ništa. Pa je tako i ova prigoda iskorištena da se, uz nostalgično prisjećanje na slavnu prošlost, nazdravi i boljoj budućnosti kluba. Jer Split to zaslužuje.

#RUKOMET#VETERANI

Izdvojeno

03. srpanj 2020 16:43