StoryEditor
Rukometkup je nepredvidljiv

Rukometna fešta u Korčuli: Obit će im se o glavu ako nas podcijene

26. veljače 2019. - 16:22
11korcula

Ni najstariji Korčulani ne pamte šušur koji ovih dana vlada po njihovom malom mistu. Nema tko ne priča o utakmici Rukometnog kluba Korčula protiv Dubrave u osmini finala Hrvatskog kupa, večeras u 20 sati. Ako pitate tamošnje ljude, najveća utakmica u povijesti njihova kluba. Korčulani su trećeligaši, to je 2. liga Jug, a Zagrepčani su vodeći prvoligaši (Premijer liga). Zapravo, oni su treća momčad u državi budući da se Zagreb i Nexe tek kasnije priključuju ligi. S Dubravom u Korčulu stiže i njezin trener Vlado Šola, naš zlatni olimpijac koji će zasigurno biti mamac za gledatelje. Nema sumnje, bit će to pravi šou na škoju.

- Sprema se prava fešta! U 65 godina rukometa u Korčuli nikad jača ekipa nije došla. Balon će bit' tijesan za sve koji žele gledati utakmicu - kaže nam trener Tomislav Veraja, inače Metkovac koji na klupi Korčule sjedi već šestu sezonu.

Taj balon o kojem priča mjesto je odigravanja susreta, dom korčulanskog rukometa.

- To je najkvalitetniji balon koji postoji na ovim prostorima i koji je normalno registriran od strane Hrvatskog rukometnog saveza. To je zatvoreni prostor koji nema dodira s vanjskim prostorom jer on i ljeti ostaje zatvoren, kao prava dvorana - objašnjava Veraja.

Jedini je problem što u dvorani bude malo hladnjikavo jer nema grijanja. Možda je i to dio taktike za Dubravu?

- Je, malo je zima, ali suparnici nam se nikad nisu žalili.

Pod balonom se na montažnim tribinama može skupiti oko 250 gledatelja, no Veraja vjeruje da će se za ovu prigodu natiskati barem duplo više. I opet će mjesta biti premalo s obzirom na zanimanje koje vlada u tom mjestu s oko 3500 stanovnika. Svi večeras žele biti pod balonom jer je ovo događaj koji će se pamtiti. Cijena je ulaznice simbolična, deset kuna, a u prigodnom programu uoči početka dvoboja korčulanska će mladost zaigrati mini rukomet, dok će nastupiti i korčulanske mažoretkinje. Velik je to dan i za Verajine igrače među kojima nema profesionalaca. Uglavnom su to učenici, studenti i sezonci. Redom domaći momci, baš iz Korčule.

- Da treniramo normalno, imali bismo više uspjeha. Plan je trenirati četiri puta tjedno, ali svatko dolazi kad stigne. Sad je još i dobro, a kad krene turistička sezona malo prije Uskrsa onda je teško bilo koga „uhvatiti" - kaže Veraja.

ubrava je nedvojbeno kvalitetnija i veliki favorit, no Korčulani se neće predati bez žestoke borbe.

- Ako Dubrava uđe u utakmicu s mišlju „lako ćemo", sve je otvoreno. Moglo bi im se obit' o glavu ako ne dođu kompletni! Oni jesu mlađi i brži i mogu nas pretrčati, ali u igri šest na šest teško će nas pobijediti. Protiv mojih momaka nikome nije lagano - poručuje Veraja čija je momčad na putu do osmine finala izbacila čak četiri kluba iz višeg ranga - Dubrovnik, Metković, Ribolu Kaštela i Split. Može li tom nizu dodati i Dubravu?

Ako su igdje čuda moguća, onda je to upravo kup.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 18:46