StoryEditor

Otvorena nova varaždinska dvorana za SP

Piše PSD.
7. prosinca 2008. - 01:04

Varaždinci su na Dan grada i blagdan svetog Nikole dobili novu sportsku dvoranu na dar. Raskošnim programom do iza ponoći, koji su zajednički upriličili javni i privatni partner, Grad i Max Bogl – Tehnobeton, otvorena je varaždinska arena - nova dvorana za SP u rukometu kapaciteta 5 tisuća gledatelja i s mnogobrojnim drugim sadržajima.

Ulaznice su bile besplatne, a među izvrsnim izvođačima bili su Tomislav Mužek, Jacques Houdek, Sinfonijski orkestar HRT-a, Optix iz Njemačke, Giboni i Jinxi. Ipak, prvi pljesak u dvorani čuo se nakon odsvirane himne, pri izvođenju svjetlosnog showa uz glazbu i laserska svijetla.

U ime Vlade svečanosti otvaranja prisustvovao je i ministar Ivan Šuker. Između ostalog je rekao da je ova dvorana odgovor svim kritičarima ovih dana da li treba graditi nove dvorane, mostove.

Jer, da bi Varaždinci sigurno rekli da im treba dvorana, pošto će osim za sport koristiti u gospodarske i kulturne svrhe. Osim toga, istaknuo je Šuker, dvorana je konkretni, ne deklarativni doprinos u borbi protiv droge, jer će mladi dolazit u ovu dvoranu.

Njega posebno veseli što su dvoranu zajednički gradili Vlada i Grad Varaždin, što pokazuje da niti jedna samoupravna lokalna jedinica ne može sama u svojem razvoju.

„Ja se toplo nadam da je Vlada Varaždincima u dobro očišćene čizmice donijela jedan lijepi poklon. Želim Vam blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu, koja, vjerujte, neće nam biti laka“- poručio je Šuker.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je naglasio kako se dvorana gradila, ne tri, nego osam godina, u dva mandata na koja je izabran i od kada se tražila lokacija dvorane.

Smatra da je ova idealna i da je konačno grad iskoračio na rijeku Dravu. Ispod dvorane, ističe on, može se podvući crta jedne uspješne godine, ali i mandata, pošto su iduće godine lokalni izbori.

Sami građevinski radovi stajali su 193 milijuna kuna, ali će Grad i Vlada kroz 25 godina privatnom partneru, plaćati mjesečnu ratu ili najam od 2,35 milijuna kuna, ali neće imati nikakvih troškova održavanja niti rizika. Čak će sredstva od komercijalnih programa umanjivati ratu.

Uz veliku, tu je i mala dvorana pravilnih rukometnih dimenzija sa 200 sjedala za gledatelje, kuglana sa 6 staza, zatim restoran, kafe bar, fitness centar, teretana, sauna, 4000 četvornih metara komercijalnih prostora.

Pokraj dvorane su tereni za rukomet, košarku i 3 teniska terena, a na njima je za ovu zimu postavljen umjetni led za klizanje.

                       Nedjeljko Krčar/EPEHA,Andrej Švoger/CROPIX

#SPURUKOMETU

Izdvojeno

08. srpanj 2020 06:55