StoryEditor
Rukometmladi igrači

Okupljanje muške rukometne reprezentacije za susrete protiv Španjolske i Egipta: Motiv ovdje u Poreču je ogroman

21. lipnja 2021. - 15:13

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Poreču i počela s pripremama za susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske koji se igra 27. lipnja u Pontevedri te za prijateljski ogled dan kasnije s Egiptom.

Popis igrača

Moreno Car (RK NEXE)
Dino Slavić (ABANCA ADEMAR LEON)
Marin Jelinić (RK NEXE)
Valentino Ravnić (RK PPD ZAGREB)
Karlo Godec (RK DUBRAVA)
Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB)
Fran Mileta (RK NEXE)
Gianfranco Pribetić (RK NEXE)
Marko Račić (PAUC HANDBALL)
Veron  Nančinović (RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO)
Halil Jaganjac (RK NEXE)
Ante Ivanković (RK DUBRAVA)
Tin Lučin (ABANCA ADEMAR LEON)
Filip Vistorop (RK PPD ZAGREB)
Zvonimir Srna (RK PPD ZAGREB)
Luka Šebetić (TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL)
Tomislav Severec (RK NEXE)

Izborniku Hrvoju Horvatu odazvalo se 17 igrača. Od onih koje je pozvao krajem svibnja, zbog ozljeda morali su otkazati Leon Šušnja, Nikola Grahovac, Luka Lovre Klarica i Borna Manci Mićević. Umjesto njih pozvani su Gianfranco Pribetić i Marko Račić.  Među njima su neki po prvi put, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s europskim prvacima, i četvrtfinalistom posljednjeg Svjetskog prvenstva.

- Evo nas na kraju jedne turbulentne i atipične sezone: Motiv ovdje u Poreču je ogroman. To je mlada reprezentacija, očekujem puno od nje, igramo protiv europskog prvaka, četvrte reprezentacije svijeta. Probat ćemo se suprotstaviti jakim reprezentacijama - kazao je izbornik Horvat dodavši kako ipak na popisu nisu sv igrači koje je htio u Poreču.

- Nismo uspjeli okupiti sve što smo željeli jer još su neke lige u igranju, a i zbog ozljeda te zato jer neki klubovi ne puštaju neke igrače. Tu imamo puno potencijala, ovo je dobro za mlade dečke, skupljaju iskustvo i znanja, upoznaju se sa mnom i sva sljedeća okupljanja će im biti lakša - nadovezao se.

Kao što je poznato, susret 3. kola EHF Euro Cupa sa Španjolskom trebao se igrati početkom siječnja, neposredno uoči puta u Egipat na Svjetsko prvenstvo, ali je otkazan u posljednji trenutak zbog snježne mećave u Madridu. Bez obzira na ishod tog susreta, Hrvatska je već osvojila drugo mjesto u tom natjecanju. Izborniku Hrvoju Horvatu on će poslužiti da provjeri još neke mlade igrače i da vidi njihove mogućnosti uoči velikih izazova koji slijede na jesen i u siječnju na Europskom prvenstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 00:16